Aile hekimliklerinde bebeklik döneminde uygulanan kızamık ve hepatit aşısı yerine yanlışlıkla koronavirüs aşısı uygulandığını ifade eden Prof. Dr. Zafer Kurugöl'e tepki yağdı. Aile Hekimleri Federasyonu, tartışma yaratan iddia hakkında açıklama yaptı.
Prof. Dr. Zafer Kurugöl, canlı yayında yanlışlıkla 6 aylık veya 1 aylık bebeklere Kovid aşısı yapıldığını, aşının onlara hiçbir yan etkisi olmadığını ve sonuçların ünlü bir tıp dergisinde yayınlanacağını söyledi.

"YANLIŞLIKLA BEBEKLERE KORONAVİRÜS AŞISI YAPILDI"
Prof. Dr. Kurugöl şunları ifade etti:
"Zaman zaman yanlışlıkla bazı durumlar oluyor. Mesela sağlık ocaklarında yanlışlıkla Hepatit B ve kızamık gibi başka bir aşıyla karıştırabiliyorlar. Küçük çocuklara Kovid aşısı yapıldığı oluyor. Biz böyle vakalarla da karşılaştık. Sizi temin ederim hiçbir yan etki olmadı bu kişilerde ve son derece de iyi antikor oldu. 6 aylık veya 1 aylık bebekte bile çok iyi şeyler oldu. Bunları yayınlayacağız zaten. Ünlü bir tıp dergisinde yayınlanacak. Küçük bebeklerde yüksek doz verseniz bile yan etkisi açısından bir sıkıntı olmuyor."

TEPKİ YAĞDI
Yanlışlıkla 6 aylık veya 1 aylık bebeklere koronavirüs aşısı yapıldığını söyleyen Prof. Dr. Kurugöl'e sosyal medyada tepki yağdı.

AİLE HEKİMLERİ FEDERASYONU'NDAN AÇIKLAMA
Haber Global'in haberine göre Aile Hekimleri Federasyonu'ndan konuyla ilgili yapılan açıklamada, "Aile Sağlığı Merkezlerinde "yanlışlıkla" aşı sırası gelmemiş kişilere uygulama yapıldığı iddiası gereği yansıtmamaktadır. Aşılar barkod okutarak, sistemle eşleşme yapılarak vatandaşlara uygulanmaktadır" denildi.

12 YAŞ VE ÜSTÜNE İZİN VERİLMİŞTİ
Ülkemizde son olarak 12 yaş ve üstüne velisinin izni ile aşı onayı verilmişti.