Bayramın 2. gününde İstanbul dahil birçok ilde sel ve su baskınları yaşanırken Meteoroloji Genel Müdürlüğü, üçüncü gün için Samsun, Ordu, Giresun, Trabzon, Rize ve Artvin için sarı kodlu uyarı yayınlayarak bu illerde yaşayan vatandaşların tedbirler olmalarını istedi. Özellikle Rize ve Artvin'de kilometre kareye 75 kilogram yağış düşmesi beklendiğinden sel ve su baskınları yaşanabileceği belirtildi.

Meteoroloji'den alınan son hava durumu raporuna göre, Doğu Karadeniz'deki 6 ilde sel ve su baskını riski bulunuyor. Hava sıcaklıklarının iç ve batı bölgelerde mevsim normalleri altında, doğu bölgelerde mevsim normalleri üzerinde, diğer yerlerde mevsim normalleri civarında seyredeceği tahmin ediliyor.

SEL VE SU BASKINI UYARISI

Yağışların Pazartesi Samsun'un doğusu, Ordu, Giresun ve Trabzon çevrelerinde kuvvetli (21-50 kg/m2), Rize il geneli ve Artvin kıyılarında yer yer çok kuvvetli (40-75 kg/m2) olması beklendiğinden yaşanabilecek ani sel, su baskını, heyelan, yıldırım, dolu yağışı, yağış anında kısa süreli kuvvetli rüzgar, ulaşımda aksamalar ve benzeri olumsuz şartlara karşı dikkatli ve tedbirli olunması uyarısı yapıldı.

Sıcaklıkların 28 ile 15 derece arasında olması bekleniyor. Bölge genelinin parçalı yer yer çok bulutlu, bu akşam saatlerinde Çankırı ve Ankara'nın güney çevreleri yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, yarın akşam saatlerine kadar Bartın, Düzce, Zonguldak, Bolu, ve Karabük çevrelerinin aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor

Editör: TE Bilişim