Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan’ın göçmenlere yönelik; “İki yabancının evlenmesi durumunda nikah ücreti 100 bin lira” sözleri yeni bir tartışma yaratırken tepkiler de yükselmeye başladı.

Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, yabancılara yapacağı su zammının ardından çok tartışılacak bir açıklamada daha bulundu. Belediye binasında basın açıklaması düzenleyen Başkan Özcan, Bolu Belediyesi olarak nikah ücretleri konusunda bir karar verdiklerini belirterek, “Taraflardan birisinin veya ikisinin de yabancı uyruklu olması halinde nikah ücreti 100 bin TL Bolu'da. İki tane yabancı uyruklu Bolu'da evlenmesin, Bolu'ya yerleşmesin diye, Bolu'da çoluk çocuk sahibi olmasın diye böyle bir karar alıyoruz. İki Suriyeli, İki Iraklı burada evlenmesin diye biz bu düzenlemeyi getiriyoruz. Yabancıların Bolu'da evlenip Bolu'ya yerleşmelerini çoluk çocuk sahibi olmalarını istemiyoruz. Ülkelerine dönmelerini istiyoruz. Bu yüzden bu kararları da teklif ediyoruz” ifadelerini kullandı.

Yabacı uyruklara yapacağı su zammı ile adeta Türkiye'nin gündemine oturan Başkan Özcan yine Türkiye gündemine oturacak bir açıklamada bulundu. Belediye binasında basın açıklaması düzenleyen Başkan Özcan, nikah ücretleri ile ilgili konuştu. Nikah ücretlerinde bir karar aldıklarını belirten Başkan Özcan, iki yabancı uyruklu insanın Bolu'da nikah kıymak istemeleri halinde 100 Bin TL nikah ücreti ödemesi gerekeceğini belirtti. Yabancı uyrukluların Bolu'ya yerleşmemesi için bu kararı alacaklarını belirten Özcan, “Yabancıların Bolu'da evlenip Bolu'ya yerleşmelerini çoluk çocuk sahibi olmalarını istemiyoruz. Ülkelerine dönmelerini istiyoruz. Bu yüzden bu kararları da teklif ediyoruz” ifadelerini kullandı.

Başkan Özcan'ın nikah ücretleri ile ilgili yaptığı açıklama şu şekilde;

“NİKAH ÜCRETİ 100 BİN TL”

“Nikah ücretleri ile ilgili bir kara veriyoruz. Taraflardan ikisinin de ilk nikahı ise fiyat tarifesindeki düşük rakam uygulanacak. Yani iki tarafında ilk evliliği ise ucuz olacak. Taraflardan birinin ikinci nikahı olması halinde nikah ücreti 5 Bin TL. Taraflardan birinin üçüncü nikahı olması halinde nikah ücreti 50 Bin TL. Taraflardan birisinin veya ikisinde yabancı uyruklu olması halinde nikah ücreti 100 BinTL Bolu'da. Bunu ne için yapıyoruz? İlk 3 maddede aileyi korumak için. Boşanmayı özendirmemek için. Anayasanın 76 ve 74'üncü maddelerine göre aile bütünlüğünü korumak için bu uygulamayı yapıyoruz”

“İKİ SURİYELİ, İKİ IRAKLI BURADA EVLENMESİN”

“Taraflardan birinin yabancı uyruklu veya ikisinin yabancı uyruklu olması halinde 100 Bin TL'dir nikah ücreti derken neyi kastediyoruz? İki şeyi kastediyoruz. Birincisi, hanımı ölmüş bizim amca gidiyor yabancı bir kadını alıp getiriyor. Çoğu da dolandırılıyor. Ama çoluğu çocuğu huzursuz. İkincisi, iki tane yabancı uyruklu Bolu'da evlenmesin diye Bolu'ya yerleşmesin diye, Bolu'da çoluk çocuk sahibi olmasın diye. İki Suriyeli, İki Iraklı burada evlenmesin diye biz bu düzenlemeyi getiriyoruz”

“YABANCILARIN BOLU'YA YERLEŞMELERİNİ İSTEMİYORUZ”

“Bizim belediye olarak sosyal sorumluğumuz var. Gençlerimizi boşanmaya teşvik edici değil tam tersi boşanmamaya teşvik etmek için aile bütünlüğünü korumak için, anası babası ayrılmış çocukların travma yaşamaması için bu kararları alıyoruz. Yabancıların Bolu'da evlenip, Bolu'ya yerleşmelerini çoluk çocuk sahibi olmalarını istemiyoruz. Ülkelerine dönmelerini istiyoruz. Bu yüzden bu kararları da teklif ediyoruz”

“BUNA ‘HAYIR' DİYENLER GEREKÇESİNİ ÖNCE EŞİNE SONRA TOPLUMA ANLATACAK”

“Meclisten de ben oy birliği ile geçeceğini düşünüyorum. Çünkü muhalefet meclis üyelerinden bir tanesi bile buna hangi gerekçe ile itiraz edecek ben merak ediyorum. İtiraz edene de şu soruyu sorarım, ‘Kardeşim ikinci evlilik peşinde misin? Üçüncü evlilik peşinde misin? Sorusunu sorarım. Ben bunu ilk mecliste oylatacağım. Buna ‘hayır' diyenler gerekçesini önce eşine sonra topluma anlatacak”

Editör: TE Bilişim