Ankara'dan Manisa'ya dönüşte trafik kazası geçiren Bağımsız Maden-İş Başkanı Tahir Çetin ve Bağımsız Maden-İş Sendikası üyesi Ali Faik İnter vefat etti. Madenciler günlerdir Ankara'da bekliyordu.

Bağımsız Maden-İş Başkanı Tahir Çetin ve Bağımsız Maden-İş Sendikası üyesi Ali Faik İnter geçirdiği trafik kazası sonucu vefat etti.

Manisa Soma'da Uyar Maden'in 8 yıldır tazminatlarını ödemediği madenciler, üyesi oldukları Bağımsız Maden-İş öncülüğünde Ankara'ya yürüyüş başlatmıştı. Günlerdir Ankara girişinde bekletilen işçiler, yaptıkları görüşmelerden olumlu sonuç çıkmayınca Soma'ya geri dönme kararı almışlardı.

Dönüş yolundaki Çetin ve İnter'in içinde bulundukları araç, sabah saat 04.30’da Manisa’nın Kırkağaç ilçesine bağlı Bakır Mahallesi civarında takla attı.

Olayda vefat eden Çetin ve İnter için Bağımsız Maden-İş'in sosyal medya hesabından paylaşım yapıldı. Mesajda, "Acımız çok büyük! Öfkemiz çok büyük! Maden işçilerinin yiğit önderi, genel başkanımız, her şeyimiz Tahir Çetin'i ve önderimiz, haysiyet abidemiz, canımız Ali Faik'imizi kaybettik" denildi.

Bağımsız Maden-İş Başkanı Tahir Çetin ve Bağımsız Maden-İş Sendikası üyesi Ali Faik İnter'in vefatı Zonguldak'ta da büyük üzüntü ile karşılandı

Editör: TE Bilişim