Korona virüsü vakalarında artış devam ederken yeni bir adım atan iktidar 29 Nisan ile 17 Mayıs tarihleri arasında ‘Tam kapanma’ kararı aldı. Hafta sonları uygulanan sokağa çıkma yasaklarında alkol satışına izin verilmemesi nedeniyle ‘tam kapanma’ sürecinde de benzer bir uygulamanın olup olmayacağı merak konusu oldu.

İçişleri Bakanlığı’nın kısıtlamalara ilişkin yayınladığı genelgesinde alkol satışının yasak olduğuna ilişkin açık bir ifade yer almazken Tekel Bayileri Yardımlaşma Derneği Başkanı Erol Dündar, tekel bayilerinin de kapanma süresi boyunca 10.00 ile 17.00 arasında açık olacağını, yasak kapsamında olmadığını söyledi. Dündar, “Alkol satış yasağı yok. Biz gerekli görüşmeleri yaptık ve genelgeyi inceledik. Ürün bazlı bir kısıtlama yok. Yalnızca faaliyet süresi boyunca bir sınırlama var. Alkol satışıyla bize ulaşan herhangi bir yasak kararı ya da kısıtlama kararı bulunmuyor" dedi.

Öte yandan NTV Cumhurbaşkanlığı muhabiri Serkan Kaya ise "30 Nisan-17 Mayıs tarihleri arasında alkol satışı tüm günlerde yasak" dedi.

Tekel Bayileri Platformu (TBP) Başkanı Özgür Aybaş da, tam kapanma sürecinde içki satışının yasak olacağını söyledi. Aybaş, “İçişleri Bakanlığı’ndan teyit aldık. Maalesef 17 Mayıs’a kadar içki satışı olmayacak” dedi.

Editör: TE Bilişim