Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden yapılan hava durumu tahmininde bazı bölgelerde gök gürültülü sağanak yağışın etkili olacağı belirtildi. Prof. Dr. Orhan Şen de sosyal medya hesabından uyarılarda bulunurken, bir uyarı da AFAD'dan geldi. AFAD, sel, su baskınları ve dolu tehlikesine karşı vatandaşları uyardı.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre ülkemizin kuzey, iç ve batı kesimlerinin parçalı ve yer yer çok bulutlu, Marmara'nın güneydoğusu, İç Ege, İç Anadolu, Batı Karadeniz ve Orta Karadeniz’in iç kesimleri, Burdur, Antalya'nın iç batı ilçeleri, Kars, Ardahan, Hatay, G. Antep ve Kilis çevrelerinin yerel olmak üzere aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor. Sabah saatlerinde Orta ve Doğu Karadeniz kıyılarında yer yer sis ve pus hadisesi bekleniyor.

PROF. DR. ORHAN ŞEN UYARDI! BU HAFTAYA DİKKAT

Prof. Dr. Orhan Şen de hava durumu ile ilgili Twitter hesabından paylaşımlarda bulundu. Önümüzdeki çarşamba günü gelecek serin ve yağışlı sistemin sıcaklıkları hissedilir şekilde azaltacağını belirten Şen, "Ani sıcaklık düşüşleri atmosferde karışımı artıracağından gökgürültülü sağanak yağışları oluşturur. Bu da su baskınlarını oluşturabilir. İstanbulda sıcaklık 16 C ye düşer" ifadelerini kullandı.

AFAD'DAN DA UYARI GELDİ

AFAD'ın Twitter hesabından yapılan paylaşımlarda da sel, su baskını, yerel dolu yağışı gibi olumsuzluklara karşı tedbirli olunması çağrısı yapıldı.

Editör: TE Bilişim