Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre yurdun birçok noktasında sıcak hava dalgası ve sağanak yağış bekleniyor.

26 Ağustos’ta yayımlanan verilere göre ülkenin kuzey kesimlerinin parçalı ve yer yer çok bulutlu, Doğu Karadeniz’in iç kesimleri, Doğu Anadolu’nun kuzeyi ve Kırklareli, Kastamonu'nun kıyı kesimleri ile gece saatlerinde Samsun ve Ordu çevrelerinin yerel olmak üzere aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor.

METEOROLOJİDEN SICAK HAVA UYARISI

Meteoroloji, bugünden itibaren hava sıcaklıklarının Zonguldak ve Marmara bölgesi ile birlikte kuzey, iç ve doğu kesimlerde artarak mevsim normallerinin 4 ila 8 derece üzerinde seyredeceği uyarısında bulundu. Önümüzdeki hafta ortasına kadar etkisini sürdürmesi beklenen sıcak hava dalgası nedeniyle öğle saatlerinde (11 ile 16 saatleri arasında) başta yaşlılar, çocuklar ve kronik rahatsızlığı olan vatandaşların sıcak çarpmasına karşı dikkatli ve tedbirli olmaları gerektiği belirtildi.