Akaryakıttaki fiyat artışı dolandırıcıların iştahını kabarttı. Bazı akaryakıt istasyonlarının yakıtlara su ve benzeri maddeler karıştırdığı iddia edildi.

Bu konuda şikayetler sosyal medyaya da taşınırken, oto tamircileri su ve benzeri katkı ürünlerinden kaynaklı arızaların sayısında artış olduğunu söyledi.

ÖZELLİKLE DİZEL ARAÇLARDA OLUYOR

Kartal Akçaoğlu Sanayi Sitesi’nde oto tamirci ustası Uğur Gün, “Son zamanlara kadar böyle şeylere denk gelmiyorduk. Tabii mesleğimiz gereği bu işlerle muhatap oluyoruz ama İstanbul gibi bir büyükşehirde böyle şeylerin olması bizi de şaşırtıyor. Son 1 ayda ben ve yanımdaki dükkana 10’dan fazla araç geldi. Hepsi de aynı sorunla. Buraya gelen araç sahipleri 100-200 liralık yakıt almışlar, yakıt bitmeden yolda kalmışlar. Araç sahiplerinin hepsi aynı şeyi söylüyor. Araçların deposunu boşalttığımızda, özellikle dizel araçlarda çok sık rastlıyoruz. Mazot üstte kalırken su aşağı çöküyor. Mazot olmasına rağmen araç gitmiyor. Araçların pompa ve enjektörlerine zarar veriyor. Maddi zarar 3 ila 10 bin lira arasında araçtan araca değişiyor” diye konuştu.

3 AYLIK KAZANCIM GİTTİ

Aracına Pendik Oto Sanayisinin çıkışında bir akaryakıt istasyonundan mazot alan Enes Fındık, “Yolda aracım 3 defa stop etti. Üçüncü defa stop ettiğinde bir daha çalışmadı. Çekiciyi aradım, aracı ustaya götürdüm. Ustaya aracımın hiçbir sıkıntısının olmadığını söyledim. Tek tek her tarafını kontrol etti. Usta sonra aracın yakıt deposuna baktı ve depoyu boşalttı. Depodan suyun çıktığını görünce şok oldum. Bunu nasıl hangi vicdanla yapıyorlar? 3 aylık kazancım gitti. Hakkımı helal etmiyorum” dedi.

TÜBİTAK'A İNCELEMEYE GÖNDERİLDİ

Bursa'da bebek kıyafetleri üretip satan Bayram Emintürk (39), 5 ay öncesi sipariş teslimi için hafif ticari aracıyla İstanbul'a gitti. Dönüş yolunda bir istasyondan yakıt alan Emintürk'ün aracı, 10 km sonra önce motor arızası uyarısı verdi, ardından stop etti. Araç gece vakti Bursa'daki bir servise çekilirken, Emintürk'e yakıtta sorun olabileceği söylendi. Bayram Emintürk, bilirkişi eşliğinde depodaki yakıttan numune aldırıp TÜBİTAK'a incelemeye gönderdi. İncelemede en fazla binde 0.20 olması gereken su miktarı, yüzde 5.959 çıktı.

FİRMA: ÇATLAK BORUDAN SIZMIŞ

Aracı 70 gündür serviste olan mağdur sürücü, 40 bin liralık zararının karşılanmasını istedi. Akaryakıt istasyonu yetkilileri, yakıt deposuna tahliye borusundan su sızdığını kabul etti. Ancak bu durumun kasıtlı olmadığı gerekçesiyle zararın sadece bir kısmı karşılandı. Maddi ve manevi olarak mağdur edildiğini öne süren Emintürk, akaryakıt firması hakkında suç duyurusunda bulundu.

70 GÜNDÜR EMANET ARAÇ ARIYORUM

Arkadaşlarından emanet araç alarak işlerini sürdürdüğünü belirten Bayram Emintürk, şöyle konuştu: "Aracım hâlâ serviste, masraf artabilir. İşim sebebiyle oradan buradan araç bulmaya çalışıyorum. Aynı kişiden devamlı araç isteyemiyorum. Artık yıprandık."

Editör: TE Bilişim