Emniyet Genel Müdürlüğü taşra teşkilatında görevlendirilmek üzere 3.000 yeni bekçi alımı yapılacak. Üç bin yeni bekçi alımına ilişkin karar Resmi Gazete'de yayımlandı.

Resmi Gazete'de yayımlanan Bazı Kamu Kurum ve Kuruluşlarına Kadro İhdas Edilmesine İlişkin Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi'yle Emniyet Genel Müdürlüğü taşra teşkilatında görevlendirilmek üzere 3 bin yeni bekçi alımı yapılacağı açıklandı.

Kararnameyle Emniyet Genel Müdürlüğü'ne 3 bin çarşı ve mahalle bekçisi, Avrupa Birliği Başkanlığı'na 2 genel müdür yardımcısı ve 4 şube müdürü, Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürlüğü ile Devlet Tiyatroları Genel Müdürlüğü'ne de Strateji Geliştirme Dairesi Başkanı kadroları ihdas edildi.

Bekçilik başvuru şartları nelerdir

Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) üzerinden yayımlanan bekçi alımı genel başvuru şartları şöyle:

* T.C. Vatandaşı olmak,

* İlköğretim, Lise, önlisans ve lisans mezunu olmak yurt dışı okullardan mezun olanların denklik belgesine sahip olmaları, (Mezuniyet derecesi, ilanlara göre değişebilir),

* 18 yaşını tamamlamış olmak,

* Adayların sağlık yönetmeliği şartlarını taşımaları, silah taşımaya engel bir durumun olmaması, herhangi bir yüz kızartıcı suçtan ceza almamış olmaları.

Editör: TE Bilişim