Xiaomi orijinallik sorgulama telefon kullanıcılarının bilmesi gereken bir konudur. Bu telefonlar son derece yüksek standartlarda tasarlanır. Dünya markaları arasında yer alan Xiaomi merkezi olan Çin’de çok önemli bir pazar payına sahiptir. Aynı şekilde dünya genelinde de önemli markalardan biri olmayı başarmıştır. Çok geniş bir alanda müşteri kitlesi bulunan marka farklı ürünlerin tasarımında da oldukça başarılıdır. Özellikle telefon konusunda son derece yüksek standartlarda olduğu söylenebilir.

Şirketin Hindistan, Malezya, Çin ve Singapur gibi ülkelerde 8000’den fazla çalışanı bulunuyor. Her geçen gün çalışan sayısını daha da artıran Xiaomi firması son derece titiz bir şekilde çalışıyor. Yabancı bir firma olduğundan bu firmaya ait olan telefonları satın alan kişiler orijinallik sorgulaması yapma gereği de duyuyor. Xiaomi orijinallik sorgulama son derece basit bir şekilde yapılabilmektedir.

Sorgulama işlemleri telefonların hem orijinal olup olmaması hem de güvenliği açısından gerekli bir işlemdir. Eskiden zor ve karmaşık olan bu işlem günümüzde oldukça basit bir şekilde yapılabilmektedir. Teknolojik ürününüzün mutlaka bu sorgulama işlemini yaptırmanız gerekiyor.

Xiaomi Orijinallik Sorgulama Nasıl Yapılır?

Xiaomi orijinallik sorgulama yapabilmek için belli adımları takip etmeniz gerekiyor. Basit bir şekilde cihazlarınızın orijinal olup olmadığını anlama şansı elde edebilirsiniz. Xiaomi ürünlerinin orijinallik sorgulaması için şu işlemleri yapmanız gerekiyor:

  • Sorgulama ekranına girmeden önce telefonun IMEI kodunu ve diğer cihazlar ile kulaklıklar için de seri numarasını kaydetmelisiniz.
  • Telefonların IMEI numarası için telefonun arama bölümüne *#06# tuşlamanız gerekiyor.
  • Ekranda IMEI numarası çıkacaktır. Diğer cihazların seri numaralarını da faturalardan öğrenebilirsiniz.
  • Sonrasında sorgulama işlemine başlamanız gerekiyor.
  • Sorgulama ekranına gittiğinizde karşınıza iki ayrı seçenek çıkar.
  • Telefonlar için seçmeniz gereken seçenek Verify Your Phone Purchase kısmıdır.
  • Diğer aygıtlar için ise Xiaomi Product Authentication seçeneğidir.

Doğrulama işlemi yapabilmek için ilgili alanı seçmelisiniz. Bu kısma telefon ya da diğer cihazların seri numaralarını yazmalısınız. Sonrasında Verify seçeneğini tıklamalısınız. Karşınıza çıkan ekran üzerinde eğer marka ve model aynı ise cihaz orijinaldir.

xiaomi orjinallik sorgulama ekranı nasıl sorgulanır

Xiaomi Cihazları Orijinalliği Nasıl Anlaşılır?

En çok merak edilen konulardan birisi de Xiaomi orijinallik sorgulama işleminin nasıl yapıldığıdır. Bu işlem yanında cihazların orijinal olduğunu anlamak için de birtakım faktörler bulunur. Yeni alınan bir telefonun orijinal olup olmadığının anlaşılması en çok merak edilen konulardan biridir. Adlığınız telefonun, kulaklığın ya da herhangi bir teknolojik ürünün orijinal olduğunu anlamak için ürün sorgulaması yapmanız büyük bir önem taşıyor.

Telefonlar için sorgulama yaparken IMEI numarasını bilmeniz gerekiyor. Diğer cihazlar ve kulaklıklar için ise seri no gerekir. IMEI numarasını öğrenmek için telefonun arama bölümüne *#06# tuşlamalısınız. Bu işlem sonrasında telefon ekranında IMEI numaranız görünecektir. Eğer başka bir cihaz için sorgulama yapacaksanız seri numarasını bilmeniz gerekiyor. Seri numarası için ise faturanızın ya da ürün kutusunun üzerinde yaza bilgilerden yararlanabilirsiniz.

Xiaomi Orijinallik Sorgulaması Neden Önemli?

Xiaomi orijinallik sorgulama işlemi birçok nedene dayalı olarak önem taşır. Telefonlarınızı ya da cihazlarınızı aldığınız yerin kurumsal bir imajı bulunmuyor ise bu işlemleri yapmanız büyük bir önem taşır. Hem telefonun orijinal olduğundan emin olursunuz hem de ileride çıkacak sorunlara karşı hazırlıklı olabilme şansı elde edersiniz.

Eskiden telefonların orijinallik sorgulamasını yapabilmek son derece zordu. Kişiler bu işlem için telefon servislerine gitmek durumunda kalırken artık herkes kendi telefonu için kolaylıkla sorgulama işlemi yapabilmektedirler. Tek ihtiyacınız olan IMEI numarası ya da seri numarasıdır.

Editör: TE Bilişim