USB/Flash bellek kapasite arttırma işlemi ile düşük belleğe sahip harici depolama cihazlarının hafızası artırılarak daha yüksek bir depolama alanı kazanılmış olur. USB/Flash bellek kapasite arttırma kullanılan harici hafıza yedekleme cihazlarının yazılımlarında yapılacak teknik ve komut değişiklikleri ile mümkün olabilmektedir. Bilgisayar mühendisleri ve yazılımcıların daha rahat uygulayabileceği yöntemlerle harici belleklerinin kapasitesi cihazın üretim şeklinin verdiği limitler dahilinde arttırılabilir.

USB/Flash Bellek Nedir?

Bilgisayarlardan verileri alıp başka bir bilgisayara aktarmak için veya yerleşik hafızası dolmuş cihazlarda bulunan veri ve bilgileri yedeklemek için bilgisayara USB portları vasıtası ile bağlanabilen içerisindeki devreler sayesinde her kullanıldığında programlama ihtiyacı gerektirmeyen cihazlar USB/Flash bellek nedir tanımını oluşturur.

İçerisine müzik aktarıp arabalarda dinlenmesine imkân veren bu harici bellekler mail veya kablosuz bağlantılarla verilerin aktarılmasında güvenlik zafiyeti ihtimaline karşı fiziki bir bilgi taşıyıcısı görevini üstlenir. Birçok kapasite ve hız seçeneğine sahip olan USB/Flash Bellek kapasite arttırma yöntemleri ile yeni ve ikinci bir cihaz almadan daha fazla veri depolar hale getirilebilir.

USB/Flash Bellek Kapasitesi Nasıl Arttırılır?

Bilişim ve bilgisayar teknolojilerinin gün geçtikçe hayatımızdaki yeri artmaya, elimizde dosyalarla gezdiğimiz günlerden anahtarlıklarda USB/Flash bellek bulundurmaya dönüştü. Bazı yardımcı programlar ile kullanmakta olduğumuz USB/Flash bellek kapasitesi nasıl arttırılır şeklinde aklımıza gelen duruma çözüm bulabiliriz.

Her önerilen bilgisayar programını kullanmadan önce teyidini sağlamak gerekebilir. Birçok kötü niyetli yazılım ile hem bilgisayarınıza hem de kapasitesini arttırmak istediğiniz harici belleğinize zarar verebilirsiniz.

USB/Flash bellek kapasite arttırma nasıl yapılır konusuna bir başka yöntem olarak da yazılımcıların bu cihazların donanım için ayrılmış yedek hafıza alanına ulaşarak bu ek kullanım hafızasını aktif etmesi mümkündür.

Çeşitli hafıza seçenekleri ile tedarik etmenin mümkün olduğu harici hafıza cihazları 4 gigabayttan 128 gigabayta kadar geniş bir kapasite aralığına fiyat olarak da kaliteye ve yine kapasite boyutuna göre her bütçeye uygun alternatiflerle sunulmaktadır.

Tak çalıştır özellikleri ile kurulum gerektirmeyen ve hızlı bir veri taşıma aparatı olan USB/Flash bellek kapasite arttırma işlemi ile bir miktar daha hafıza kazanılabilmektedir.

Editör: TE Bilişim