Telefonlar için hoparlör temizleme nasıl yapılır? Telefonunuzdaki hoparlör, yeniyken verdiği ses kalitesini vermiyorsa, muhtemelen temizlemek için biraz zaman ayırmanız gerekir.

Telefonlar için hoparlör temizleme nasıl yapılır? Kirler, hoparlörlerin en yüksek potansiyellerinde çalışmasını engeller. Endişelenmene gerek yok. Telefonunuzu temizlemek bir esinti gibi olsa da, telefonunuzun hoparlör alanını temizlemek hassas bir bileşen olduğundan daha fazla dikkat ve özen gerektirir. Zamanında temizlerseniz, hoparlörün içine kir girmesini önleyebilirsiniz.

STS Enerji ile tasarruf ve ‘Kendi enerjini üret’ kolaylığı! STS Enerji ile tasarruf ve ‘Kendi enerjini üret’ kolaylığı!

Telefon Hoparlörünüzü Neden Düzenli Olarak Temizlemelisiniz?

Telefonunuzun hoparlör alanını düzenli olarak temizlemek, kirin yüzeye sızmasını önlemek anlamına gelir. Zaman zaman temizleme ihtiyacını gözden kaçırırsanız, inatçı, biriken toz telefonun sesinin çalışmamasına neden olabilir. Telefon görüşmeleri sırasında da ses sorunlarıyla karşılaşmaya başlayabilirsiniz.

  • Adım 1: Ellerinizi Yıkayın

Telefonunuzun hoparlörünü temizlemeden önce ellerinizi yıkamalısınız. Evet, doğru okudunuz. Bu, eldeki kir parçacıklarının telefonunuza bulaşmasını önleyecektir. Ellerinizi yıkadıktan sonra temiz bir havluyla kurulayın.

  • Adım 2: Kapatın

Temizlemeye başlamadan önce telefonunuzu kapatın. Bu önemli bir adımdır. Telefonunuzu açıkken asla temizlemeyin.

  • Adım 3: Diş Fırçası Kullanın

Telefon kapatıldıktan sonra temizlemeye başlayabilirsiniz. Yumuşak kıllara sahip bir diş fırçasına ihtiyacınız olacak. Bu, daha önce kullanılmış eski bir diş fırçası bile olabilir, ancak önce temiz olduğundan emin olun! Çocuğunuzun yedek diş fırçası varsa, çocuk diş fırçaları daha yumuşak olduğu için onu da kullanabilirsiniz.

  • Adım 4: Hoparlör Bağlantı Noktasını Fırçalayın

Hoparlör bağlantı noktasını bulmak için telefonunuzu kontrol edin. Diş fırçasını kullanarak nazikçe fırçalayın. Telefon hoparlörlerini temizlerken sert bir şekilde ovalamayın çünkü kıllar içeriye girerse telefonunuza zarar verebilir. Kir parçacıklarını çıkarmak için hafifçe fırçalayın.

  • Adım 5: Yavaşça Sallayın

Kir parçacıklarını temizledikten sonra, kalan kiri gevşetmek için telefonunuzu hafifçe sallayın.

  • Adım 6: Telefonunuzu Silin

Son olarak, yüzeyde toz kalmadığından emin olmak için telefonunuzu silerek temizleyin. Bunu yapmak için nemli bir bez alın. Hatta biraz suya bir damla bulaşık deterjanı ekleyip bezinizi bu karışıma batırıp telefonunuzu silebilirsiniz. Bizim tercihimiz ise piyasada kolaylıkla bulunabilen Vim Bulaşık Jeli. Telefonunuzu damlayan ıslak bir bezle silmeyin; Telefonunuzun yüzeyine dokunmadan önce bezi iyice sıktığınızdan emin olun.

  • 7. Adım: Kuru Bezle Temizleyin

Temizleme işlemi tamamlandıktan sonra yüzeyin kurumasını bekleyin. Ardından, tüm nemi gidermek için kuru bir bezle iyice silin.

  • 8. Adım: Kulaklık Jakını Temizleyin

Kulaklık jakınızda kir bulursanız ve temizlemek istiyorsanız size kolay bir ipucu vereceğiz. Sadece ince bir pamuklu çubuk alın ve hafifçe deliğin içine itin. Şimdi, deliğin her tarafındaki kiri temizlemek için döndürün. Pamuklu çubuğu çıkarın. Bu çoğu kiri kaldıracaktır. Kalan kir varsa, adımı bir kez daha tekrarlayın. Pamuklu çubuğu deliğin içine sıkıca sıkıştırmamayı unutmayın.