Telefon Hızlı Şarj Olmuyor Sorunu İçin Çözümler

Hemen hemen herkesin başına gelen bu durum karşısında ilk soluğu servislerde almak zorunda değilsiniz. Oldukça pratik birkaç çözüm yöntemi sayesinde probleminizden kurtulabilmeniz gayet mümkün. Fakat telefonunuz asla şarj olmuyor ve açılmıyorsa servislerden teknik destek almanız çok daha doğru olacaktır.

Bazı akıllı uygulamalar sayesinde telefonunuzun pil sağlığı durumunu görüntüleyebilirsiniz. Şarj olma durumu konusunda sizlere ışıt tutacak bu uygulamaları basit bir araştırma ile bulabilmeniz mümkün. Aynı zaman da bu uygulamalar sayesinde istatistiksel olarak hangi uygulamaların şarjınızı bitirdiği ve ne sıklıkla telefonunuzu şarj ettiğiniz gibi bilgileri edinebilirsiniz. Bu durum arka planda çalışan ve telefonun şarjınızın erken bitmesine neden olan uygulamaları fark etmenizi sağlayacaktır.

Telefon Şarj Problemi Çözümleri

  • Kullandığınız şarj aletinden farklı olarak başka bir alet kullanmak veya başka bir güç kaynağından destek almak sorunun telefonunuzda olup olmadığını öğrenmek konusunda sizlere yardımcı olabilir.
  • Şarj kablonuzun durumunu kontrol ederek herhangi bir yırtılma veya kopma olmadığından emin olun. Bu sayede adaptörünüzü gereksiz yere değiştirmek zorunda kalmadan yeni bir şarj kablosu ile problemin üstünden gelebilirsiniz.
  • Telefonunuzu bir süre kullanmayı bırakmak kendi yazılımlarını güncelleştirmesine olanak sağlayacağından dolayı telefon kullanmayı bir süre bırakmak oldukça faydalı sonuçlar ortaya çıkarabilmektedir.
  • Telefonunuzun şarj girişini kontrol ederek soket içerisinde herhangi bir problem olup olmadığını anlamaya çalışın. Bu sayede problemin kaynağının telefonunuzun bataryasında değil şarj soketiniz içerisinde olduğunu anlayabilirsiniz.
  • Yukarıda bahsedilen çözüm yöntemlerinden hiçbiri yaramadıysa bataryanızı yeni bir batarya ile değiştirerek hızlı şarj olmama problemini ve hızlı şarj bitmesi problemlerinden kurtulabilirsiniz.

Oldukça pratik ve kolay olan bu çözümler servise gitmeden telefonunun içerisinde bulunan problemi anlamanıza yardımcı olacaktır. Bu sayede gereksiz parça değişimlerine para ve vakit ayırmanıza gerek kalmaz. En basit çözüm yöntemi olarak telefon kılıfını çıkartmak verilebilir. Kılıfı çıkarttığınız zaman şarj sırasında oluşabilecek gereksiz ısınmayı engelleyebilirsiniz. Bu sayede telefonunuz şarj olma süresini daha fazla ısı oluşturmamak için uzatmak zorunda kalmaz. Aynı şekilde kaliteli olmayan kılıflar yüzünden birçok telefonun soket girişinde problem olabiliyor. Bunun nedeni kılıf yüzünden şarj soketinde temassızlık meydana gelmesinden kaynaklanmaktadır. Bu gibi basit durumlara dikkat ederek herhangi bir parça değişimi gerçekleştirmeden veya bir servisten destek almadan telefonunuzun şarj olmama veya yavaş şarj olma problemlerini ortadan kaldırabilirsiniz.

WhatsApp çöktü mü? WhatsApp bağlanıyor hatası! WhatsApp çöktü mü? WhatsApp bağlanıyor hatası!

Telefon Şarjdayken Kullanmamak

Telefonunuzu şarj ettiğiniz sırada oyun oynamak gibi telefonunuzu oldukça zorlayacak bir işlem yaparsanız bu telefonunuza zarar verebilir. Yüksek güç gerektiren bu durum yüzünden telefonunuz hızlı şarj olmuyor olabilir. Aynı zaman da bu işlem yüzünden bataryanız zarar göreceğinden dolayı ileriki süreçte bataryanızdan istediğiniz verimi alamamanız karşılaşabileceğiniz bir durumdur. Özellikler Android telefonlar için telefonunuzu tamamen kapatarak ya da uçak modunda şarj etmek şarj süresini oldukça kısaltabilmektedir. Bu işlemin amacı telefonunuzun arka planında çalışan uygulamaların kapanmasını sağlayarak gereksiz güç kullanımını engellemektir. Bu gibi pratik çözümler sayesinde şarj süresini çok daha kısa vakitler içerisinde tutmanız mümkündür.

Telefonunuzu şarj etmeye çalışıyorken oyun oynamak gibi yüksek güç gerektiren bir işlem yapıyorsanız, buna bir süreliğine ara verin. Telefonun şarj olup olmadığını bir de telefon boşta duruyorken kontrol edin. Eğer Android bir telefon kullanıyorsanız, telefonunuzu tamamen kapatarak şarj etmeyi deneyebilirsiniz. iPhone kullanıcısıysanız telefonunuzu uçak moduna alarak bir süre kullanmayınca telefonun şarj olup olmadığını gözlemleyebilirsiniz.

Editör: TE Bilişim