Root Atma Nedir Telefonlara Root Atma Nasıl Yapılır?

Telefonlarınız üzerinde tam yetki almak istiyorsanız Root atma nedir, telefonlara Root atma nasıl yapılır? Sorusuna yanıt veriyoruz. Android telefonlara root atma işlemini konusunda detaylara hemen göz atabilirsiniz.

Root atma nedir, telefonlara Root atma nasıl yapılır? Akıllı telefon kullanımının artmasıyla beraber root işlemi de daha fazla merak edilmeye başlandı. Akıllı telefonlar üzerinden bazı uygulamalara erişmek isteyen akıllı cihaz kullanıcıları bu işlemden yararlanabilir. Telefon ve tablet gibi cihazlara root atılabiliyor. Root yetkileri olmayan bir kullanıcı hesabıdır. Bu işlem ile cihazlarınızda pek çok değişiklik yapabiliriniz.

Root Nedir?

Android işletim sistemlerinde sıklıkla tercih edilen root, kelime anlamı olarak yönetici anlamına gelir. Root yaptığınız zaman cihazınıza ait olan bütün yetkilerinizi sınırsız bir şekilde kullanabilirsiniz.

Telefonlara Root Nasıl Atılır?

Root atma işlemi için iki farklı yöntemden destek alınır. Cihaz üzerine bir uygulama yükleyerek root atabilir ya da bilgisayar kullanılarak cihaza TWRP yüklenmesi yapabilirsiniz. Root atmadan önce telefonun şarjı dolu olması gerekir. Belgelerinizi mutlaka yedeklemenizi tavsiye ediyoruz. Telefon rootlama işlemi şu şekildedir;

  • Telefonun Ayarlar > Telefon hakkında > Yazılım yolunu takip edin.
  • Yapım numarası yazan bölüme birkaç kez tıklayın.
  • Telefonunuzun Ayarlar bölümüne 'Geliştirici seçenekleri' menüsü gelecektir.
  • Menüye tıklayın ve USB hata ayıklama seçeneğini açık duruma getirin.

Bu işlemleri yaptıktan sonra root uygulaması aktif duruma gelecektir. Root erişimi, Android işletim sistemlerinde tüm kısıtlamaları kaldırır.

Telefonlara Root Atmanın Faydaları Nelerdir?

  • Android telefon ya da tabletlerin görünümünü kontrol etmenizi sağlar.
  • Aygıtın sistem dosyalarına erişebilirsiniz.
  • Farklı temalar kullanabilirsiniz.
  • Çekirdeğin tam kontrolünü sağlayabilirsiniz.
  • Uygulamaların yedeklenmesi ya da geri yüklenmesini sağlayabilirsiniz

Android telefona root atmak sizlere sınırsız kişiselleştirme deneyimi sunar. Android işletim sisteminde bulunan rooting işlemi pek çok kişi tarafından tercih edilmektedir. Telefona root atma işlemi sayesinde cihaz istenildiği gibi kullanılabilir duruma gelebilir.

Android telefonun yazılımına müdahale edilmesi cihazı garanti kapsamından çıkarmaktadır. Bu anlamda rootlama işlemi yapılmış telefonlarda sorun yaşamanız durumunda garantiye göndermeden önce un-root sisteminden yararlanmalısınız. Root atma işlemi ile sizde dilediğiniz düzenlemeyi yapabilirsiniz.

Editör: TE Bilişim