Powerbank alırken dikkat edilecek hususlar telefonlarımızı priz bulunmayan yerlerde şarj etmemiz gereken durumlarda yardımımıza yetişen bu enerji depolarını doğru seçmemize destek olur. Powerbank alırken dikkat edilecek hususlar fiyattan kapasiteye, büyüklükten cihaz şekline kadar farklı kıstaslar olabilir.

Powerbank Nedir?

Hayatımızın tam merkezinde yer alan telefonlar her elimize aldığımızda enerji harcayan cihazlardır. Telefonların bataryaları sonsuz bir enerji kaynağı olmadığı için bazen yolculukta bazen doğada kimi zaman ise elektrikler kesildiğinde bitebilir.

Önceden elektrik enerjisi depolamaya yarayan powerbank ismindeki direk kelime manası ile güç bankası cihazları işte elektriğe erişilemeyen yerlerde telefonlara can veren bir buluştur. Powerbank nedir tanımını bu şekilde yapabildiğimiz bu cihazlar telefonların pil boyutlarına göre genel olarak birkaç defa şarj doldurmayı mümkün kılar.

Powerbank Nasıl Kullanılır?

Bir seyahete çıkmadan önce veya ihtiyaten her ihtimale karşı powerbank alırken dikkat edilecek hususlar ile temin ettiğiniz şarj edilmiş powerbank çantanızda, arabanızda ya da montunuzun cebinde bulundurulmalıdır.

Telefonunuzun şarjı bitmeye yaklaştığında şarj aletine taktığınız usb kablonuz veya type-c bağlantı kablonuzu powerbank ile birleştirip telefonu şarj etmeye başlayabilirsiniz. Evde priz ile şarj etmekten kullanım açısından çok bir fark bulunmayan powerbank nasıl kullanılır işlemini kısaca anlatıp kullanışını hatırlatmak istedik.

Powerbank Alırken Nelere Dikkat Edilir?

Kesintisiz güç ve günün her anında ve dünyanın her yerinde telefon kullanımına yardımcı olan powerbank cihazları alınırken birtakım kriterler olmalıdır. Powerbank alırken nelere dikkat edilir konusuna dair birkaç madde ile telefonunuzun bataryasına zarar vermeyecek bir cihaz tercih etmenize katkı vermek isteriz.

  • Powerbank alırken ilk olarak ne kadar enerji depoladığını belirten Mah denilen veridir,
  • İkinci olarak ise dikkat edilecek husus hangi güçte giriş ve çıkış olacağını gösteren değerler ile şarj olma ve şarj etme hızının tercihidir,
  • Bir başka husus da powerbank ile kaç telefonun aynı anda şarj edilebileceği ve cihazın şeklinin büyüklüğü ve şıklığıdır.
  • Powerbank fiyatları da bir başka alım tercihine etki eden unsurdur.

Güç bankası olarak ceplerimizde çantalarımızda yer edinecek powerbank alırken dikkat edilecek hususlar ile bir cihaz sahibi olabilir ve telefonunuzu dilediğiniz yerde şarj edebilirsiniz.

Editör: TE Bilişim