Eylül 2020, yeni cep telefon modellerinin tanıtıldığı bir ay oldu, bu ay birkaç akıllı telefon üreticisinden çok sayıda lansman gördük. Mesela pil kapasitesi ile öne çıkan Samsung Galaxy M51 tam 7.000 mAh kapasiteli pille geldi. Yine Redmi 9i Xiaomi isimli ve Çinli firmanın öne sürdüğü iddialı cihazlardan biri oldu. Realme şirketi bu ay Realme 7 ve Realme 7 Pro akıllı telefonlarını da piyasaya sürdü. Ancak ay sonuna kadar daha bir çok yeni model tanıtımı yapılacak. Realme, Vivo, POCO ve HMD Global gibi büyük markalar, bu ay kendi ürünlerini peş peşe tanıtmaya başladılar.

Realme Narzo 20 serisi Telefon Modelleri

Realme Narzo 20 serisi seri olarak Hindistan pazarına hitap eden yeni modellerin başında geliyor. Bu cihaz 21 Eylül'de tanıtılacak. Daha önceki Realme 10 serisinin bir üst versiyonları, aynı anda Facebook Twitter ve Youtube platformları üzerinden tanıtılacak. Narzo 20 serisi cihazlarda, ekran yenileme hızı 90 Hz olacak ve ekran boyutu da 6.50 inç olacak. Teknoloji ise Full HD olacak. Bu seride Narzo 20A ve Narzo 20 Pro versiyonları olacak. Bu seride MediaTEK Helio G-95 model işlemciler, yükü alacak. Ancak 20A modelinin Snap Dragon 665 ile geleceği söylentiler arasında. Bu seride daha güçlü arka kameralar olacak. Pil kapasitelerinde ise firma Samsung gibi iddialı değil, 4.500 - 5.000 mAH arasında değişen kapasiteler kullanacak ama, 65 Watt şarj adaptörü bu serinin ayrıcalıkları arasında yer alacak.

POCO X3 Model Cihaz

Yine eylül ayının sonunda POCO X3 model cihaz tanıtılacak, satışlar ise Flipkart üzerinden yapılacak. Cihazın giriş seviyesi olacağı ve fiyatının 250 dolar ile 275 dolar arasında seyredeceği bildiriliyor. Yani orta sınıf bir cihaz almayı düşünüyorsanız mutlaka POCO X3 cihazını bekleyin deriz. Makinede 120 Hz resim yenileme teknolojisi, 2400 x 1.080P çözünürlük, azımsanacak özellikler değil. Ayrıca söylentilere göre, 20 MP ön kamera ve arkada 64 MP ana kameraya eşlik edecek 3 sensör daha yer alacak. Pil ise 5.160 mAh olacak. 5G ağlarını destekleyen modelinin, Snap Dragon işlemci kullanacağı ve arkada 4 kamera taşıyacağı, son derece zarif bir tasarıma sahip olacağı söyleniyor. Pil hakkında verilen bilgi ise 4.000 mAh kapasitede olacağı ve 33 Watt adaptör ile doldurulacağıdır.

2020 Yılı Yeni Telefon Modellerinin Özellikleri

Hepsinin de pil kapasitelerinde muazzam iyileştirmelere yöneldiğini görüyoruz. Ekran yenileme hız standardı olan 60Hz artık giriş seviyelerinde kullanılan bir özellik oldu. İşlemcilerin gelişmesi ile hem hızlar arttı hem de soğutma sistemlerinde geliştirmeler yapıldı. Bunlara karşılık çok rakip firmanın olması, 5.000 mAh kapasiteli cihazların fiyatlarını 100 dolar bandında tutmaya yarıyor.