En İyi Antivirüs Programları 2022

Son 20 yılda bilgisayar kullanımı, günlük hayatımızın ihtiyaçlarını karşılamak için bir zorunluluk haline geldi. Özellikle internet günlük hayatın standart bir parçası haline geldiğinde milyonlarca kullanıcı büyüdü. Ancak özel ve iş dünyasında bireylerde bilgisayara verilen önem arttıkça kötü niyetli programların sayısı da aynı oranda arttı. Kişisel verileri çalmak gibi bilgileri istismar eden siber suçluların yanı sıra kâr elde etmek için bilgi kullanan siber suçlulardan kendinizi korumak artık bir zorunluluktur.

Son birkaç yıldır dünyayı etkisi altına alan salgın, uzaktan çalışma tekniğinde büyük bir yükselişe neden oldu. İnternet kullanımı önemli ölçüde arttı. Bilgisayarların kullanımı arttı ve güvenlik yazılımlarının önemi daha da belirginleşti. Yazılım şirketleri, kullanıcıları zararlı yazılımlardan korumak için çeşitli özelliklere sahip programlar üretmeye başlıyor. Anti virüs programları adı altında oluşturulan bu programlar, ilk olarak tablet, bilgisayar ve cep telefonu gibi elektronik iletişim araçlarına uygulanmak üzere tanıtıldı.

Şirket verilerini çalmak ve kişisel verileri almak için tasarlanmış virüsler ve diğer kötü amaçlı yazılımlar tarafından oluşturulan kötü amaçlı yazılımlar büyüdü. Kötü amaçlı yazılım korsanlarının siber saldırıları, günümüz şartlarına uygun olarak güncellenmiş ve işletmelerin bilgisayarlarına bulaştırdıkları kötü amaçlı yazılımlar nedeniyle büyük maddi ve manevi zararlara yol açmıştır.

Kötü amaçlı yazılımlara karşı koruma sağlamak için dünyanın birçok ülkesinde farklı markalar altında çok sayıda virüsten koruma yazılımı tasarlanmıştır. Farklı teknolojik özelliklere sahip antivirüs programları düzenli olarak güncellenmektedir.

Antivirüs Programı Nedir ve Nasıl Güvenlik Sağlar?

Antivirüs programları, bilgisayarlarınızı kötü amaçlı yazılımlardan korumak ve son derece güvenli bir güvenlik duvarı oluşturmak için tasarlanmışlardır. Truva atlarını ve virüsleri, solucanları, casus yazılımları, fidye yazılımlarını ve diğer saldırıları algılayan ve ortadan kaldıran yazılımlara antivirüs adı verilir.

Antivirüs yazılımı belirli aralıklarla otomatik olarak veya kullanıcının yönlendirmesi ile aktif hale gelir. Daha sonra sistemi tararlar. Kötü amaçlı yazılım bulursa, kullanıcıyı bir uyarı mesajı ile bilgilendirir. Kötü amaçlı yazılımı karantinaya alır ve tamamen kaldırır veya farklı bir ortama aktarır.

En İyi Antivirüs Programları

Antivirüs programları bilgisayarları kötü amaçlı yazılımlara karşı korumak için tasarlanmışlardır ve her gün gelişmektedir. Güncel trendlere uygun en yeni ve iyi tasarlanmış antivirüs programları tercih edilmektedir.

Norton, Avast, Kaspersky, Total Security, ESET, Avira, 360 Total Security, McAfee, Bitdefender, Total AV, AVG, en iyi bilinen ve etkili antivirüs yazılımı olarak kabul edilir. Windows işletim sisteminin en son sürümleri, Windows Defender virüsten koruma programı olan Windows Defender ile birlikte gelir.

Dünya çapındaki en iyi anti virüs yazılım programları şunlardır:

Norton

Norton, 30 yıllık uzmanlığı sayesinde dünya çapında en çok bilinen anti-virüs programı listesinde kabul edilmektedir. Norton, yıllar içinde teknolojide yaptığı ilerlemeler ve etkileyici başarıları nedeniyle sektördeki en popüler markalardan biri olmaya devam ediyor.

Norton 360, bilgisayarınız için virüslere karşı %100 güvenlik garantisi verir. Ek olarak, depolama ve parola korumasıyla birlikte gelen ve kullanıcılara üç farklı seçenekle sunulan yazılım: Norton 360, Norton Deluxe ve Norton Premium. Norton 360 Norton 360 sürümü 10 GB depolama kapasitesine sahiptir ve Deluxe sürümü 50 GB tutabilir. Diğer sürümler gibi bulut verilerini kaydedebilen Premium sürümü, 75 GB'a kadar bilgi saklama kapasitesine sahiptir.

Avast

Avast Free, uzun yıllardır güvenlik yazılımları geliştirmektedir. Avast Free, sunduğu ücretsiz güvenlik hizmetleri sayesinde popülerliğini korumaya devam ediyor. Bilgisayarlar çok güçlü olmadığında sorunsuz çalışabilir.

Avast Free Antivirus programı, Windows platformlarına ek olarak MacO'larda çalışacak şekilde tasarlanmıştır. Ayrıca IOS ve Android kullanıcıları Avast Free antivirüs programından faydalanabilir.

AVG

AVG Antivirus, bilgisayarları otuz yılı aşkın süredir kötü amaçlı yazılımlardan koruyabilen iyi bilinen bir programdır. Güvenlik hizmetlerini ücretsiz olarak sunan program, toplamda altı katman güvenlik katmanı sunuyor. Ek olarak, sisteminizin performansını olumsuz etkilemez, bu da onu mükemmel bir antivirüs yazılımı yapar. AVG Antivirus yazılımı macOS veya Windows sistemlerinde çalışır, web kameranız için güvenlik ve fidye yazılımlarına karşı sağlam bir güvenlik çözümü sağlayabilir.

Avira

1986 yılında piyasaya sürülen ilk sürüm. Program tamamen ücretsiz bir antivirüs yazılımıdır. Bir süredir ücretli hizmetler sunan marka, ücretsiz sürümüyle popülerliğini daha da artırdı. Virüslere karşı sağlam bir koruma sunarken, kullanıcıların onları reklam yazılımlarından korumaları için bir anti-virüs sistemi de sunar. En dikkat çekici özelliklerinden biri, düşük kapasiteli bilgisayarlarda kolay çalışmasıdır. E-posta kutusu içindeki ekleri inceleyememesi ve ayrıca usb ile bağlanan cihazların puan kaybıdır.

Son derece yüksek güvenlik kalitesine sahip antivirüs programlarından 360 Total Security 360 Total Security, Çinli bir şirket tarafından piyasaya sürüldü. Bilgisayarları kötü amaçlı yazılımlardan ücretsiz olarak korur. Temel güvenlik hizmetine ek olarak, birçok şirketin ücretsiz olarak sağladığı güvenlik korumasını da sağlar. Ayrıca fidye yazılımlarına karşı güçlü güvenlik koruması sağlar.

McAfee

McAfee, dünya çapındaki neredeyse tüm bilgisayar üreticileriyle anlaşmalar yapmıştır, en iyi bilinen antivirüs yazılımlarından biridir. Amerika merkezli şirket, 1987'den beri bilgisayar kullanıcılarına güvenilir güvenlik hizmetleri sunmaktadır. Windows işletim sistemi çalıştıran bilgisayarların çoğu McAfee Antivirus yüklü olarak donatılmıştır.

McAfee antivirüs yazılımının öne çıkan özelliklerinden biri parola yönetim sistemidir. Bu, kullanıcının tüm parolaları tek bir merkezi konumda saklayabileceği anlamına gelir. Malzemesinde üç güvenlik seçeneği sunan program, bu alanda popülerlik kazanmaktadır. Aile koruması, kişisel koruma ve çoklu cihaz özellikleri ile müşterileri tarafından beğenilmektedir. Çoklu cihaz paketi aynı anda 5 cihazı korur ve aile planı 10 cihaza kadar koruma sağlar.

Kaspersky

Rusya'nın bir hizmeti olan Kaspersky Antivirus, bilgisayar sistemlerini uzun yıllardır kötü amaçlı yazılımlardan koruyor. Saygın bir firma olduğu için müşterilerinin güvenini kazanmıştır. Ayrıca Kaspersky antivirüsün en üst düzeyde güvenlik sağlaması, bilgisayarların önemli ölçüde yavaşlamasına neden oldu. Zaman içinde Kaspersky gerekli teknolojik düzenlemeleri yaptı ve ardından programı geliştirdi. Sonunda bilgisayarlara yük olmayan bir sisteme dönüşmüştür.

İnternet Güvenliği ve Toplam Güvenlik paketleri dahil olmak üzere üç farklı seçenek sunan Kaspersky Antivirus piyasaya sürüldü. Kaspersky temel güvenlik seçenekleri sunarken, Internet Security daha sofistike bir yapıya sahiptir. Total Security paketi ise en üst kalitede güvenlik sunan en gelişmiş güvenlik modeli olarak kullanıcılara sunulmaktadır.

Bitdefender

Bitdefender 2001 yılı başında Romanya'da kurulan güvenlik yazılımı firmasından gelişmiş bir program. Yıllar boyunca çeşitli teknoloji dergileri tarafından en etkili antivirüs programı seçilmiştir. Hem kişisel hem de kurumsal bilgisayarlar için güvenilir bir güvenlik çözümüdür. Casus yazılımlara ve virüslere karşı savunmasını artıran ve fidye yazılımlara karşı en iyi sonuçları veren program. En büyük tehlike olan fidye yazılımlarına karşı mücadelesinde rakiplerinin çok önündedir. Ücretli bir hizmet sunan Bitdefender Antivirus programı, pahalı fiyatı nedeniyle üst sıralarda yer almıyor. Ancak sağladığı güvenlik hizmetleri, mezuniyet maliyetinden fazlasını yapmak için fazlasıyla yeterli.

ESET

Slovakya merkezli şirket ESET, antivirüs yazılımı aracılığıyla önemli ölçüde popülerlik kazandı. 1992'de bilgisayarları siber saldırılardan ve kötü amaçlı yazılımlardan koruyordu. ESET büyük bir başarı. ESET, kullanıcılarına üç farklı program sunar. NoD32 en popüler olanıdır ve onu İnternet Güvenliği ve Akıllı Güvenlik takip eder. NOD32, temel koruma yetenekleri sağlar. Internet Security, iş dünyasında kullanılan bilgisayarlar için daha uygun olan gelişmiş bir programdır. Smart Security paketi ise üst düzey güvenlik özellikleriyle PC'lere daha fazla güvenlik özelliği kazandırıyor.