E-ticaret ile İnternet Üzerinden Satış Nasıl Yapılır?

E-ticaret sektöründe yaşanan hızlı büyüme internetten ürün satışı yapmak isteyen kişilerin de sayısını artırdı. Birçok kişi kendisine ait bir e-ticaret sitesi açarak ya da e-ticaret pazaryeri platformlarında marka kurarak internetten ürün satışı yapmak istiyor.

İnternet üzerinden ürün satışı yapacak olan kişiler ise e-ticaret prosedürlerini öğrenmek ve ona göre hareket etmeye önem veriyor. Çünkü aslına bakıldığında e-ticaretin yeni bir sektör olması kişilerin çekingen davranmasına neden oluyor.

E-ticaret ile İnternet Üzerinden Satış Nasıl Yapılır? adlı bu yazımızda sizlere e-ticaret yapmak hakkında bilgiler vereceğiz. Siz de yazımızı inceleyebilir e-ticaret ile internetten ürün satışı yapmaya nasıl başlayabileceğinizi öğrenebilirsiniz.

Şirket Kurun

İnternet üzerinden ürün satışı nasıl yapılır sorusuna yanıt arayan her kişi ve işletmenin ilk olarak bilmesi gereken bir unsur şirket kuruluşudur. İnternetten satılan her ürün için fatura kesme zorunluluğu bulunduğu ve devlete vergi ödenmesi gerektiği için kişilerin bir şirket kuruluşu yapması gerekir. Aksi halde şirket kurmadan e-ticaret yapmak cezai yaptırımlar ile karşı karşıya kalmanıza neden olabilir.

Şahıs, limited ve anonim şirketleri bu noktada internetten satış yapacak olan kişilerin yöneldiği şirket türleridir. Sizler de bu şirketleri araştırabilir ve böylece kuruluşunuzu gerçekleştirerek e-ticaret yapmaya başlayabilirsiniz.

Sektör ve Ürün Seçimi

İnternet üzerinden ürün satışı yapmak için faaliyet göstereceğiniz e-ticaret sektörünü ve satacağınız ürünleri iyi bir şekilde seçmeniz gerekmektedir. Aksi takdirde e-ticarette başarılı olmanız şansa bağlı olacaktır. Bu nedenle araştırma yapmanız gereken belirli konular da bulunmaktadır.

  • E-ticaret istatistikleri

  • İnternetten en çok satılan ürünler

  • E-ticaretin sektörlere göre hacmi

  • E-ihracat istatistikleri

Gibi önemli verileri inceleyebilir ve böylece faaliyet göstereceğiniz e-ticaret sektörüne ve satacağınız ürünlere karar verebilirsiniz.

Tedarikçinizi Seçin ya da Dropshipping Tedarikçisi ile Anlaşın

E-ticaret ile internet üzerinden ürün satışı nasıl yapılır diyen kişilerin bilmesi gereken bir diğer nokta da tedarikçi seçimidir. Çünkü e-ticaret ile internetten ürün satmak için bir ürününüz olması gerekir.

Bu noktada e-ticaret ile satacağı ürün ve hizmetlere karar veren işletmeler ürünlerini stoklu bir şekilde satmak ya da dropshipping yapmak için tedarikçiler ile anlaşır. Her iki ticaret yönteminde de tedarikçi seçimi yaparken önem vermeniz gereken belirli unsurlar yer alır.

  • Tedarikçinizdeki Ürün Çeşitliliği

  • Tedarikçinizin Ürün Stok Durumu

  • Ürün Alış ve Satış Fiyatları

  • E-ticarete Olan Hakimiyet

Gibi önemli noktaları göz önünde bulundurarak tedarikçi seçiminizi yapabilir ve böylece ya stoklu ya da dropshipping yöntemiyle internetten ürün satabilirsiniz.

E-ticaret Sitenizi Açın

İnternet üzerinden satış nasıl yapılır sorusuna yanıt arayanların bir sanal mağazaya sahip olması gerektiklerini de bilmesi gerekir. Çünkü stoğunuzda yer alan ya da dropshipping yaptığınız ürünleri hedef kitlenize ulaştırmanız önemlidir. Bu yüzden internetten satış yapacak olan kişiler kendilerine ait bir e-ticaret sitesi kurmalıdır.

E-ticaret sitesi kurma sürecinde genellikle belirli yöntemler tercih edilmektedir.

  • E-ticaret sitesi yazdırma

  • Hazır e-ticaret paketi

  • Açık kaynak e-ticaret alt yapıları

Site kurma yöntemleri olarak bilinmektedir. Bu yöntemler arasında yer alan hazır e-ticaret paketleri markaların profesyonel bir şekilde düşük maliyetle e-ticaret yapmasına olanak sağlarken diğer yöntemler maliyetlerin artmasına neden olabilmektedir. Bu nedenle e-ticaret yapmak için sizler de Ticimax gibi hazır e-ticaret paketlerini tercih edebilirsiniz.

Sitenizin Tasarımını Yapın

İnternet üzerinden ürün satışı yapmak için sitenizi kurduktan sonra site tasarlama sürecine de geçmeniz gerekir. E-ticaret sitesi tasarlama sürecinde markaların belirli noktalara önem vermesi gerekmektedir.

Site tasarımı yaparken profesyonel gözükmek için modern ve responsive temalar kullanmanız gerekir. Bunun yanı sıra satacağınız ürün ve hizmetlerin fotoğraflarını profesyonel bir şekilde çektirmeniz de önem vermeniz gereken konuların arasında yer alır. Sitenizde güvenliği ön plana çıkartan ve kurumsal kimliğinizi yansıtan bir tasarım yapmak da müşterilere güven vereceği için satışlarınızı artırmanızı sağlar.

Anlaşmalarınızı Tamamlayın

İnternet üzerinden ürün satışı nasıl yapılır yazımızın bu bölümünde her e-ticaret sitesi için önemli olan anlaşmalar hakkında sizlere bilgiler vereceğiz. E-ticaret ile internetten ürün satacak olan markalar site kurulumu yaptıktan ve site tasarımını tamamladıktan sonra ürün ve hizmetlerinin tahsilatını gerçekleştirmek için sanal pos anlaşması yapar.

Sanal pos anlaşması sitenizden alışveriş yapan kişilerin banka ve kredi kartı ile ödeme yapmasını sağlayan anlaşmalardır. Bunun yanı sıra yapılması gereken bir diğer anlaşma da kargo anlaşmasıdır. Kargo anlaşmaları sayesinde markalar sattıkları ürünleri indirimli bir şekilde müşterilerine gönderebilir.

Pazarlama Çalışmaları Yapın

İnternet üzerinden ürün satışı nasıl yapılır diyen kişi ve işletmelerin önem vermesi gereken bir diğer çalışma da pazarlama çalışmalarıdır. Çünkü pazarlama çalışmaları sayesinde markalar hedef kitlelerine ulaşmakta ve ürün satışlarını arttırmaktadır.

Bu noktada her marka belirli pazarlama yöntemlerini kullanmayı tercih etmektedir.

  • SEO

  • Sosyal Medya Pazarlaması

  • E-mail Marketing

  • Influencer Marketing

  • SMS Pazarlaması

  • Arama Motoru Reklamları

Markaların kullanabileceği dijital pazarlama yöntemleridir.

Ticimax ile E-ticaret’e Başlayın

E-ticaret ile internet üzerinden ürün satışı yapmak istiyorsanız sizler de Ticimax e-ticaret alt yapısını tercih edebilirsiniz. Ticimax ile sitenizi profesyonel bir şekilde kurabilir ve alt yapıda yer alan modüller ile satışlarınızı artırabilirsiniz.

Editör: TE Bilişim