Bluestacks bilgisayarda bulunan android işletim sistemindeki programların çalıştırılmasına yarayan bir uygulamadır. Android işletim sistemi için yazılmış olan program ve oyun bluestacks sayesinde çalıştırılmaktadır. Oyunlarınızı bilgisayardan oynamak istediğinizde bu uygulamadan yararlanabilirsiniz.

Bu uygulama sayesinde android cihazda oynanan oyunları bilgisayarınızda oynayabilir ve tam ekran olarak görebilirsiniz. Aslında tamamen kullanıcı düşünülerek tasarlanmış olan bu uygulamada şarj bitmesi, cihazın ısınması gibi sorunlarda azalacak türdendir.  Bluestacks ile sorunsuz oynanan oyunlar  Candy Crush Saga, Kik Messenger ve Temple Run gibi oyunlardır. Bluestacks bir nevi bilgisayarınızı android cihaza çevirme işlevi görmektedir. İşletim sisteminin altında çalıştığından dolayı format ve yeniden yükleme yapmanızı gerektirmemektedir.

Bluestacks hem Windows hem de Mac Osx bilgisayarda çalışabilmektedir. Bluestacks kullanımı anroid tabletler ile aynı özelliktedir. Bluestacks için Google Play kullanarak oyun ya da uygulama indirebilirsiniz. Bluestacks ana ekranında yer alan Search bölümüne tıklayıp aramak istediğiniz yazılımın adını yazmalınız. Daha sonra Google Play üzerinden indirme ve yükleme yapabilirsiniz.

Bluestacks Özellikleri Nelerdir?

Özellikle oyun oynama esnasında fare, klavye ve kulaklık gibi araçlarla kolaylıkla entegre olabilmektedir. Bluestacks özellikleri sayesinde yazılım geliştiriciler için oldukça tercih edilebilmektedir. Yani yazılımcı android için bir uygulama geliştirmişse bunu bluestacks sayesinde de deneyebilir ve test edebilmektedir.

Kullanımı gayet kolaydır çünkü android anımsatan menüsü ve simgeleri bulunmaktadır. Ayrıca Türkçe ve birçok dil seçebilme özelliği vardır. Sıklıkla güncellenmekte ve yenilenmekte olduğu için sürekli olarak geliştirilmektedir. Oyun oynayanlar için de cezp edici özellikleri mevcuttur. Oyuncu oyununu oynarken canlı olarak oynadığı bir oyunu Fcebook ya da Twitter üzerinden canlı olarak aktarabilmektedir.

Tüm bunlara ek olarak uygulamada yaşadığınız sorunlar karşısında da kendisini oldukça geliştirmiştir. Açmış olduğu destek sayfasıyla prıblemler ya da aklınızdaki sorulara cevap bulabilirsiniz.

Kurulumlarda ya da teknik sorunlarda yaşadığınız sorunları bu sayfayı ziyaret ederek giderebilirsiniz. Support.bluestacks.com sayfasından kolayca ulaşabilir ve tüm merak ettiğiniz detaylara kolayca ulaşıp çözüm bulabilirsiniz. Bluestacks sayesinde oyunlarınızı sorunsuz şekilde oynayabilir ve mobil cihazınızda yaşadığınız keyfi artık bilgisayarınızda da yaşayabilirsiniz.