Bilgisayardaki Virüsleri Kısa Yoldan Temizleyin

Bilgisayarımızda virüs temizleme işlemi bazen doğru bir şekilde yapılmadığında olumsuz etkiler bırakabilir, bu nedenle doğru anti virüs tercih etmek gerekir.

Virüs temizleme işlemi için birden fazla uygulama bulunmaktadır. Bu uygulamaların bazıları doğru bir şekilde anti virüsleri temizlerken bazıları ise asıl virüsü kendisinde barındırıp bilgisayarınızı ele geçirmeye yarayan zararlı yazılımları bilgisayarınıza yükler bu nedenle doğru anti virüs programını bulmak gerekir.

Bilgisayar Virüsü Nedir?

Bilgisayar virüsleri, herhangi bir var olan işletim sistemiyle çalışan birden fazla dijital cihazlara bulaşma riski olan aynı zamanda siz fark etmeden bilgisayar sisteminize zarar veren yazılımlardan oluşmaktadır. Windows ve Android gibi farklı sistemler için çalışan tüm bilgisayar, cep telefonu ve tabletlere bulaşabilen virüsler aynı zamanda bilgisayarınızın yazılımlarına zarar verme amacıyla tasarlanmaktadır.  Birden fazla dosyaya bulaşan virüsler, son derece ciddi sorunlara yok açmaktadır.

Bilgisayar virüsleri aynı zamanda bilgisayarınızda kendi kendine de çoğalabilir ve ayrıca pek çok dosyaya ulaşarak bilgisayarınızın sistemini çökertebiliyor. Bu nedenle yayılım konusunda da son derece agresif bir tutum gösteren virüsler vardır. Akıllı tasarımları sayesinde bilgisayardan bilgisayara bulaşan virüsler bu sayede son derece geniş bir alanda etki göstermektedir. Virüs çeşitleri daha çok yazılım özelliklerine de bağlı olarak kendilerini uzun süre boyunca gizlemeyi de başarmaktadır.

Bilgisayar Virüs Türleri Nelerdir?

Virüsler farklı şekilde adlandırılır. Trojen, bilinen ismiyle Truva atı ismi verilen türler daha çok bilgisayarınıza kendisini farklı bir dosya olarak tanıttıktan sonra güvenlik önlemlerini aşmayı başarmaktadır. Solucan adı verilen virüsler daha çok bilgisayar ağlarını kullanarak kendi kendilerine yayılmaktadır. Bu virüsler daha çok casusluk ve fidye yazılımları sayesinde bilgisayarınızdaki hareketleri takip etme ve kişisel verilerinize şifre koyma gibi tehlikeli sonuçlara yol açmaktadır.

Bilgisayar Virüsü Temizleme Nasıl Yapılır?

Bilgisayarınızdaki virüsleri temizlemek istiyorsanız yapmanız gereken yöntemlerin başında, bilgisayarınızın hafızasını ve sistemini güncel ve güçlü bir anti-virüs programıyla taramak olmalıdır. En iyi Anti-Virüs programları sayesinde sisteminize gizlice sızmış olan virüsleri rahatça tespit ederken silinebilen dosyaları silip silinemeyenleri ise bulundukları klasöre göre taramaktadır.

Editör: TE Bilişim