Elon Musk’tan Beklenen Hamle: Artık Bitcoin ile Tesla Otomobil Satın Alınabiliyor

Teknoloji girişimleriyle herkesi şaşırtan ve her zaman çağının ilerisinde teknolojik adımlar atan Elon Musk, uzun zamandır sosyal medya hesabında kripto paralar ile ilgili düşüncelerini ve girişimlerini paylaşıyor. SpaceX ve Tesla gibi dünya devi şirketlerin sahibi ve CEO’su olan Musk, kripto paralar konusunda da çok sıcak fikirlere sahip.

Kendi şirketleri bünyesinde de kripto para kullanmaya geçeceğine dair sinyalleri çok önceden veren milyarder iş insanı Musk, bu düşüncesini de uygulamaya geçirdi.  Elon Musk’ın, yöneticilerinden biri olduğu teknoloji harikası otomobilleri ile ünlü Tesla şirketi, artık otomobillerini Bitcoin ile de satışa çıkaracağını duyurdu. Bu gelişme, diğer büyük şirketleri de harekete geçireceğe benziyor. Peki, bu bombayı patlatan Elon Musk kimdir?

Elon Musk

28 Haziran 1971 yılında Güney Afrika’da doğan Musk, küçük yaşlardan itibaren okumaya, araştırmaya hevesli bir çocuktu. Neredeyse bütün gününü okuyarak ve araştırarak geçiren Elon, bu özelliği sayesinde gelişimini tamamladıktan sonra çok büyük başarılara imza attı. Çok geniş bir ufka sahip olan Musk, girişimcilik özelliği ve cesareti ile imkansız denilen projelere girişti ve çoğundan da başarıyla çıkmayı bildi.

İlk büyük adımını PayPal ile atan Musk, ilerleyen yıllarda satıştan kazandığı para ile Tesla, SpaceX, Solarcity ve Neuralink gibi akla hayale sığmayan projelere girdi. Elon Musk, hemen hemen hepsinden de başarılı bir şekilde sonuç almayı başardı.

Bitcoin Ver Tesla Al

Teknoloji harikası akıllı arabalar üreten Tesla şirketi ortaklarından ve şirketin CEO’luğunu yapan Elon Musk, yaptığı açıklama ile gündeme oturdu. Musk, sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklama ile bundan sonra Tesla otomobillerinin satışının Bitcoin üzerinden de yapılabileceğini söyledi. Teknolojiyi bu kadar seven ve teknolojik adımlar konusunda hiç çekinmeyen Musk, yaptığı bu açıklama ile hiç de projeleri gibi beklenmedik şeyler yapmış değil.

Teknolojiyi kullanmayı, geliştirmeyi ve üretmeyi seven Musk’ın CEO’su olduğu bir şirketin, böyle bir atılımda bulunması kimseye sürpriz olmamıştır.

Elon Musk’ın Açıklamasının Etkileri

Teknoloji dünyasında sözü bir hayli geçen Musk’ın açıklamasından sonra diğer şirketler de gözünü kripto paralara çevirdi. Hatta kendi kripto para sistemini kurmak isteyen dev şirketler dahi olurken gelişen teknolojinin ne kadar ileri gidebileceği konusunda tüm insanlığa yeni bakış açısı kazandıran bu eylemler, giderek artacak gibi gözüküyor.

Bu atılımdan sonra, işlerin daha ciddiye binmesi devletleri, toplumları ve en küçük yatırımcıları bile kripto paralar hakkında bilgi edinmeye, yatırım yapmaya ve takipte kalma eylemine soktu. Globalleşen ekonomik sistemlerde yeni birer soluk olarak görülen kripto paralar Elon Musk gibi teknoloji girişimcileri tarafından kullanılma seviyelerini artırmak için çokça tavsiye ediliyor.

Kripto Paralar ile Alışveriş

Bunca gelişme ve açıklamadan sonra kripto paralar daha da değerlenmeye ve bilinirlik kazanmaya başladı. Fikirleri ve yaptıkları işler değerli bulunan ve sözleri nasihat haline gelmiş ünlü kişilerin açıklamalarından sonra kripto paralara dönen ibre, ivmesini hiç kaybetmeyip hızlanmaya devam ediyor.

Kripto para yatırımcısı ve sahibi artıkça da eski normalde fiziksel paralar ile yapılan alışveriş eylemi sanal paralar ile yapılmaya hızlanarak devam ediyor. Kripto paralar karşısında kendi para değerleri azalan ilkeler her ne kadar sanal paralara karşı olumsuz tavır takınsalar da bu değişim rüzgarının önünde çok fazla duramayıp değişim kendilerini bambaşka bir sistem içine itmesine izin verecek gibi duruyor.

Sanal paraların gerçek hayata entegresi biraz zaman alacak gibi dursa da kısa bir süre sonra tüm insanlık kripto para ile alışverişini gerçekleştirecek ve fiziksel paralara veda edilen bir yeni bir sistem insan ırkını bekliyor.