Devrek ilçesi doğumlu eski futbolcu Süleyman Taşçı, dün akşam Zonguldak'a gelen Taşçı ve ekibi, yönetimle masaya oturdu. Görüşmeler devam ederken, Taşçı bugün Emirgan Otel'de gazeteciler ile bir araya geldi. Dubai'den Zonguldak Kömürspor ile görüşmeler için gelen Devrekli iş adamı Süleyman Taşçı, yönetimle görüşmelerinin olumlu ve pozitif yönde ilerlediğini söyleyerek, "Hedefimiz Zonguldakspor'u, Zonguldak ile beraber amaçlarımızla birlikte profesyonel seviyeye taşımak ve bu profesyonel seviyeyi doğru istikamette ve uzun vadede taraftarın da hasret çektiği Süper Lig'e taşımak. Bu tabi uzun vadeli bir maraton. Herkes üzerine düşeni yaparsa sinerjimiz hedefe ulaşmamıza kolaylık sağlayacaktır" dedi.
İş adamı Süleyman Taşçı, Emirgan Otel'de gazetecilerin sorularını yanıtladı. Devrek ilçesi doğumlu eski ve Dubai-Türkiye İş Konseyi Başkanı futbolcu Süleyman Taşçı, Türkiye'nin bir çok noktasında yatırımlarda bulunduklarını söyledi. Zonguldak içinde Filyos, denizcilik ve havacılık yönünde yatırımlar düşündüklerini ifade eden Taşçı, henüz netlik kazanmadığı için yatırımlar konusunda fazla açıklama yapmak istemediğini söyledi. Zonguldak Kömürspor için yönetimle yaptıkları ilk görüşmenin olumlu ve pozitif geçtiğini anlatan Taşçı, şöyle dedi:

HEDEF ALMANYA MODELİYLE TAKIMI SÜPER LİGE TAŞIMAK
"Bizim ilk etapta buraya gelme sebebimiz, kendi memleketimize nasıl faydamız olabilir, nasıl istihdam yaratabiliriz diye geldik. Kraliyet ailesi iş konseyi başkanıyım. Türkiye genelinde bir yatırım yapıyoruz. Futboldan gelen bir backgroundumuz olması sebebiyle böyle bir istişareye girdik. Faydalı olabileceğimiz mertebede aşamaya geldikten sonra hem uluslararası tecrübemizi, futboldaki backgroundumuzu da kullanarak inşallah belli bir mertebeye taşıma niyetindeyiz. Çok fazla detaya girmek istemiyorum istişarelerimiz devam ediyor. Karar vereceklerle samimi istişare halindeyiz. Pozitif olarak ilerliyor görüşmeler. Şartların olgunlaşması için görüşüyoruz. Belli bir mertebeye gelince paylaşacağız. Zonguldak ile alakalı spora, futbola projeksiyon kazandırabilecek 5-7-10 yıllık plan diye düşünüyoruz. Dahilinde faydalı olabilecek her türlü alternatif yollarda mevcut. Pozitif sonuçlanması halinde böyle bir tarihi olan ve süper lige hasret olan böyle bir taraftara şahit olamazsınız. Shalcke 04'ün maden bölgesi olarak futbolla şehri nereye taşıdığını görebiliyoruz. Futbol şehri denildiği zaman Zonguldak'ta benim için aynı seviyeye geliyor. İlk etapta bu şehir birbirine benzer kardeş takım zemini oluşturulursa background ve alt yapı olarak projeksiyon ve hedefi de aynı anda belirlenmiş oluruz. Karşılıklı Tecrübelerle marka değerimizi hangi seviyede temsil etmek istediğimizi belirtmiş oluruz."

YURT DIŞINDAN FUTBOLCU, TESİS, ALT YAPI

Taşçı, takımı almaları halinde yurt dışından futbolcu getirerek alt yapı ve tesisleşmeyle hedeflerine ulaşmayı planladıklarını söyledi. Gurbetçi birçok futbolcunun doğru yönlendirmeye daha iyi yerlere gelebileceğini bildiklerini anlatan Taşçı, "Türk kökenli Almanya, Avusturya, Belçika doğumlu çok futbolcumuz var. Maalesef hepsi çok şanslı değil. Biz bunlara ağabeylik yaparak daha profesyonel ile kariyer planlamalarını üstlenip bir alt yapı çalışması, buradan doğruda dünyaya hem yetenekli futbolcuları hem de uluslararası platformda kendi mevcut takımları olan bir yapıya sahip olduğumuz için çok kolay hedefe ulaşabiliriz. Pandemi sürecinde her alan sıkıntı yaşadı. Yeni yeni normalleşme sürecine girildi. Ona rağmen bertaraf edilmeyecek sıkıntı yok diye düşünüyorum. Alt yapı ve tesis olmazsa olmaz. Uzun vadede mutlaka alt yapı oluşması gerekiyor. Sahaya da indik inceleme yaptık. Geliştirme sözü alınmış. Mevcut olan tesiste de inavasyon dönemi geçirmesi gerekiyor. Bunların hepsinin belli seviyeye taşınarak hem tesis hem alt yapı anlamında önemli. Belli zemin oluşturduktan sonra netlik kazandıktan sonra hızlı karar verip icraata dökebileceğimiz mevcut bir listemiz var. Biz uzun vadeli hedefleri olan minimum 5 yıllık bir plan düşünüyoruz. Hedefi Şampiyonluk olan, süper lig olan bir plan düşünüyoruz. Ben profesyonel koordinatları olduktan sonra hedefleri belirlemekten yanayım her zaman. O verileri belli bir noktaya geldikten sonra net bir cevap o zaman verebiliriz. Yönetimle gayet samimi ortamda görüşüyoruz. Olumlu ve pozitif geçiyor." dedi.

FORMANIN MANEVİYATINI ORTAYA ÇIAKRTACAK BİR TAKIM
İlk etapta takımın manevi anlamda hak ettiği değere ulaştırmak istediklerini de ifade eden Taşçı, şöyle dedi:

"Şehitleri temsil eden formanın ve armanın manevi değerinin maddi değerden biçilemeyecek kafta olduğunu söylemek istiyorum. Satın alma gibi ifadelerin doğru olmadığını ifade ediyorum. Şehrin herkesin sahip çıkabileceğini belki bizim bir ateş alevlendireceğimiz, herkesin taşın altına eline koymasıyla marka değerini uzun vadede süper lig vadesinde herkesin aynı istikamete yürümesiyle herkesin kitlenip aynı istikamete yürümesi doğrultusunda hedefimiz birlik ve beraberlik. Küskün dargın olup Zonguldak aşığı olanlarda var Zonguldak dışında. Birlik ve beraberlik her zaman daha çok ses getirip güç birliğinden yanayız. Zonguldakspor ve Zonguldak için hayırlara vesile olmak. Zonguldak sevdalısı olan değişik kategorilerde başarılı olan arkadaşlarımız var. Bunlara öncü olduğumuzda zaten şeffaf bir yönetimle herkese kapımız açık. Taraftarlarla bu niyetlerle taşların oturmasıyla bizim hedefimiz Zonguldakspor. Zonguldak ile beraber amaçlarımızı profesyonel seviyeye taşımak ve bu profesyonel seviyeyi doğru istikamette uzun vadede onların da hasret çektiği Süper Lige taşımak. Bu tabi uzun vadeli bir maraton. Herkes üzerine düşeni yaparsa sinerjimiz hedefe ulaşmamıza kolaylık sağlayacaktır. Biz Zonguldak ve Zonguldaksporu belli bir seviyeye 5 yıllık bir planla taşımayı düşündük. Eğer elimizde olmayan endenler bizi B plana itiyorsa orada ada aynı hedefe devam edeceğiz. Bizim için şahıslar önemli değil kulüp önemli. Yapmak istediğimiz misyonu tamamlamak önemli."

Süleyman Taşçı kimdir?

Zonguldaklı maden işçisi bir ailenin çocuğu olan Taşçı, Alman Schalke 04'te futbola başlayan Fransa, Tunus, İtalya ve Dubai'de futbol oynayan bir isim. Dubai'de antrenörü vasıtasıyla kraliyet ailesiyle tanıştı. Taşçı, Kraliyet Ailesi'nin yurtdışı yatırımlarını desteklemek için kurulan konseye başkan oldu. Konseyin Türkiye'de de bir çok projesi var.

Editör: TE Bilişim