Avrupa Spor Haftası etkinlikleri kapsamında Zonguldak ile birlikte 81 ilde eş zamanlı etkinlikler gerçekleştirildi.

 Zonguldak’ta ise Karaelmas Kemal Köksal Stadı’nda bugün 10.30’da Zonguldak Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü tarafından geniş kapsamlı bir etkinlik düzenlendi. Etkinliğe Vali Mustafa Tutulmaz ve Zonguldak Protokolünün yanı sıra daire müdürleri, antrenörler ve çok sayıda sporcu katıldı.

Program saygı duruşunun ardından İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlarken Gençlik ve Spor İl Müdürü Hakan Yüksel ve Vali Mustafa Tutulmaz Günün anlam ve önemini belirten konuşma yaptı.

Avrupa Spor Haftası her yıl geleneksel olarak düzenlenen, çok sayıda farklı spor aktiviteleriyle her yaştan ve statüden bireyi bir araya getirerek hareket bilincini artıran önemli bir proje.

Avrupa Parlamentosu tarafından başarılı bulunması sebebiyle Türkiye’nin Avrupa Birliği üyesi olmamasına rağmen Avrupa Parlamentosu tarafından destekleniyor.

Avrupa Spor Haftası etkinlikleri kapsamında Türkiye’de yaş cinsiyet ve etnik köken gözetmeksizin 83 milyon ülke nüfusunun tamamının spor ve fiziksel aktivite ile bir projenin bir parçası olması hedefleniyor.

Avrupa Spor Haftası etkinlikleri kapsamında Karaelmas Kemal Köksal Stadı hareketli bir gün geçirdi. Etkinlikler kapsamında Karate gösterileri, Jimnastik gösterisi, Taekvondo gösterisi, Eskrim gösterisi, Atletizm engelli geçişi, Milli Atlet Miray Aktop 50 metre motorsiklete karşı yarıştı, Branşlara ait tanıtım stantları gezildi, Ayak Tenisi Turnuvası düzenlendi.

Ayrıca Bocce, Dart, Floor, Curling, eskrim, Badmindon, Jimnastik, Karate, Taekvondo, Atletizm ve Tenis sporları branşlarının da tanıtımı yapıldı.