Türkiye Kick Boks Federasyonu tarafından 2022 yılı faaliyet programında yer alan 7. Uluslararası Kick Boks Dünya Kupası 12-16 Mayıs 2022 tarihleri arasında İstanbul’da gerçekleştirilecek. 

Dünyanın en iyileri İstanbul’a gelerek Altın kemer mücadelesi verecekken, bu önemli Dünya Kupası şampiyonasına ise Zonguldak’tan Milli forma altında 5 sporcumuz da yer alacak. 

7. Uluslararası Kick Boks Dünya Kupasına Zonguldak’tan Zonguldak Kick Boks İl Temsilcisi olan Milli Antrenör Bekir Kaya, Zonguldak Muaythai İl Temsilciliği olan Milli Antrenör Bülent Çiçek, Milli sporcularımız İlknur Kabuk, Efe Çağan Karakurt, Havvanur Velioğlu Yıldız, Sude Erdoğan Yıldız ve Hakan Kolçak yer alacak.

Dünya Kupası öncesinde 5 sporcu Milli Antrenörler Bekir Kaya ve Bülent Çiçek nezaretinde çalışmalarını sıkı bir şekilde sürdürüyor. 

Ayrıca 5 Milli sporcularımızdan İlknur Kabuk 50 Kg Genç Bayanlarda mücadele edecekken, Efe Çağan Karadut’ta 57 kg Genç Erkeklerde mücadele edecek.  Diğer 3 Milli sporcularımızdan Havvanur Velioğlu 42 kg ve Sude Erdoğan’da 46 kg Yıldız Bayanlarda mücadele edecek.  Hakan Kolçak’ta  69 kg Yıldız Erkelerde mücadele edecek. 

7. Uluslararası Kick Boks Dünya Kupası şampiyonasında Genç ve Yıldız kategorilerinde mücadele edecek olan 3 Bayan 2 Erkek olmak üzere toplam 5 Zonguldaklı Milli sporcumuz, bu Dünya Kupası şampiyonasında hem ülkemize hemde Zonguldak’a şampiyonluk getirmek için savaşacaklar.