Zonguldak Gençlik ve Spor İl Müdürü Hakan Yüksel, Zonguldak’ta son bir ayda 9 sporcunun başarı göstermesi ve Zonguldak’ta devam eden spor yatırımları ve yapılacak olan yatırımlar hakkında açıklamalarda bulundu. 
Yüksel ayrıca, Karaelmas Kemal Köksal Stadı'nın açık tribünlerin üst kısmında bulunan istinat duvarının çökmesi sonrasında gerekli önemleri aldıklarını da ifade etti.  
Özellikle Yüksel, Zonguldak Kömürspor’un maçlarını gelecek sezon Karaelmas Kemal Köksal Stadı’nda oynaması için yoğun bir şekilde çalışmaların devam ettiğini belirtti.  

 

‘’YATIRIMLAR OLDUKÇA SPORCULARIMIZ DA BAŞARILI OLUYOR’’
Zonguldak’ta 9 sporcunun başarılı göstermesi kendilerini mutlu ettiklerini belirten Hakan Yüksel, ‘’Geçtiğimiz yıl Gençlik ve spor Bakanlığı’nın yatırım programında olan tesislerimizle ilgili ciddi manada bir çalışma vardı. Bu çalışmaların neticesinde biz aynı zamanda sadece tesis anlamında değil, sporcu ve gençlikle alakalı olan birçok konuda yatırımlarımızı devam ettirdik. Bunlar görünmeyen yatırımlardı. Bu yatırımlar neticesinde sporcularımızdan başarılar gelmeye başladı. Beklediğimiz bir durumdu. Güreş, Kick Boks, Atletizm, Taekwondo branşında sporcularımız çok güzel başarılar elde ettiler. Ben sporcularımızı ve antrenörlerimizi tebrik ediyorum. Bundan sonraki süreç içerisinde de koordineli çalışma neticesinde daha fazla başarılı sporcumuz çıkacaktır ve ülkemizi en iyi şekilde temsil ederek bizleri gururlandıracaklardır.’’dedi. 

 

‘’26 KALEM İŞİMİZ VAR, 13 TANESİ HİZMETE AÇILDI’’
Zonguldak’ta spor yatırımlarının devam ettiğini belirten Hakan Yüksel, ‘’Geçtiğimiz sene Gençlik ve Spor Bakanlığı bünyesinde gerçekleştirilen 26 kalem işimiz vardı. Bu işlerin 13 tanesinin geçici kabulleri yapıldı, hizmete açıldı ve şu an kullanılabilir durumda. Geri kalan işlerimizden de devam edenleri var. Bu yatırımlarımız içerisinde spor salonların, gençlik merkezi yapımları, kullanımı devam eden ve kullanım süreleri dolan sentetik sahalarımızın yenilenmesi gibi işlerin yanı sıra yurtlar ve gençlik merkezlerinin yapımı da var. Bu sene Kozlu ‘da soyunma odası yapımımız var, yine ihalesine çıkacağımız Kozlu Spor Salonumuz var, yıllardır yapmak istediğimiz sporcu eğitim merkezinin yapımını bu sene geçekleştireceğiz. Bowling salonu yağacağız, atış poligonumuz tamamlanmak üzere… Bunların hepsini tamamlayarak vatandaşımızın hizmetine sunmayı çok istiyoruz. Bu süre içerisinde Sayın Valimiz, milletvekillerimiz Polat Türkmen, Hamdi Uçar, Ahmet Çolakoğlu ve il başkanımız Zeki Tosun’un destekleri çok fazlaydı.’’dedi.  

 

‘’KÖMÜRSPOR MAÇLARINI KARAELMAS KEMAL KÖKSAL STADI’NDA OYNAYACAK’’
Karaelmas Kemal Köksal Stadı’nın çalışmaların devam ettiğini belirten Hakan Yüksel, ‘’Karaelmas Kemal Köksal Stadyumu’nda bilindiği üzere çimler yenilenmişti. Tartan pist çalışmalarımız hava şartlarından dolayı beklemede. Çünkü uygun olmayan şartlarda yapılan zemin ilerleyen zamanlarda kısa süre içerisinde bozulma ihtimali var. Sonuçta devlet yatırımı ve bu konularda hassas davranmamız gerekiyor. Havaların düzelmesini bekliyoruz. 15-20 günlük güneşli bir süre yakalandığında tartan pist çalışmalarımız tamamlanacak. Bu süreç içerisinde duvarla ilgili olarak çalışmalarımız devam ediyordu fakat son günlerde ilimizdeki yoğun yağış neticesinde çökme meydana geldi. Bununla ilgili gerekli çalışmalarımızı tamamladık. Çok kısa süre içerisinde ihalesine çıkarak, yol kenarında olan istinat duvarımızın tamamının yenilenmesiyle birlikte şehir stadımızın da daha modern bir hale gelmesi için çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Bu sene koltuklarla ilgili çalışmalarımızı da devam ettiriyoruz. Sezon başlamadan önce koltuk işlemlerini de gerçekleştirerek Zonguldak Kömürspor’umuza yakışır bir şekilde maçlarımızı izlettirmeyi hedefliyoruz. Önümüzdeki sezon Zonguldak Kömürspor rahat bir şekilde Karaelmas Kemal Köksal Stadyumu’nda maçlarını yapacak. 

 

‘’ÜZÜLMEZ SAHASI EKİM YA DA EYLÜL’DE HİZMETE GİRECEK’’
Yapımı devam eden Üzülmez Gönül Alışır Stadı hakkında konuşan Hakan Yüksel, ‘’Üzülmez Sahası yıllardır atıl durumda bekliyordu. Bu sene onunda tamamlanarak Eylül-Ekim ayında hizmete girmiş olacak. Orada da müsabakaların yeniden oynanması ile birlikte bir canlanma olacak. Sadece Üzülmez Sahası değil, alttaki lokalin de tahsisi kurumumuza gerçekleşmişti.  Orada da bireysel antrenman salonu, gençlik merkezi ofisi yaparak o bölgede bulunan vatandaşlarımıza aynı hizmetleri sunmak istiyoruz. O bölgeden çocukları buraya getirmek ulaşım anlamında sıkıntılı olabiliyor. Bu sıkıntıyı ortadan kaldıracağız. Aynı zamanda lokalin önündeki tenis kortunu da yenileyerek geçmiş yıllardaki gibi Üzülmez’i tekrar spor alanı haline getirmek en büyük hedefimiz.” dedi

Başarılarıyla adından söz ettiren Güreş’te Nurgül Acar, Alperen Atar, Yasin Açıkgöz, Taekwondo’da Tuğra Ali Çakıcı, Efe Haktan Uzun, Cirit Atma’da Ahmet Talha Kılıç, Kick Boks’ta Nazım Çelik, Sudenur Bostancı, Atletizm 60 Metre Engel’de Miray Aktop, Zonguldak’ın gururu oldu.

Editör: TE Bilişim