Türkiye'ye Gelmiş En İyi 10 Yabancı Futbolcu

En iyi 10 yabancı futbolcu sizce hangisi? Futbol, en çok ilgi duyulan spor dallarından biri. Peki, en iyisi hangisi?

En iyi 10 yabancı futbolcu listemize göz atabilirsiniz. Bu alanda başarısını kanıtlamış olan sporcuların isimlerine yer verilmiştir.

  1. Claudio Taffarel

1998 2001 yıllarında Galatasaray’da oynamıştır. O dönem için rüya gibi bir oyuncudur. Türkiye’nin de gelmiş geçmiş en iyi kalecilerinden biridir. 3 sezon boyunca GS’liler için en iyi şekilde kaleyi korumuştur.

  1. Lukas Padolski

2015’te Galatasaray’a gelmiştir. Efsane olan oyunculardan biridir. Transfer sonrasında da uzun süre gündeme kalmayı başarmış olan futbolcudur.

  1. Pierre van Hooijdonk

Serbest vuruş ustası olarak hafızalara geçmiştir. Pek çok golü ile taraftarı ekrana kilitlemiştir. Ligde 32 gol atarak Aziz Pierre lakabını almıştır. ilk şampiyonluğunu 2003 - 2004 sezonunda Fenerbahçe ile birlikte yaşayan Hollandalı futbolcu, takımın en sevilen oyuncularından biri olmayı başarır. Yalnızca bir sezonda 24 gol atar ve 10 asist yaparak taraftarların gönlünde taht kurmuştur.

  1. Robin van Persie

2015 yılında FB’ye gelmiştir. Uçan Hollandalı lakabı vardır. Persie feyenord kulübünde kariyerini sonlandırmıştır. Fenerbahçe formasıyla 2,5 sezonda 87 resmi maça çıktı ve 36 kez rakip fileleri havalandırdı.

  1. Shota Arveladze

1993 ve 1997 yıllarında Trabzon sporda oynamıştır. Yakaladığı formu ve özel vuruşları ile mutlaka en iyi futbolcular arasında yerini almalıdır.

  1. Mario Jardel

2000 ve 2001 yılında Galatasaray’da oynamıştır. 24 lig maçında 22 gol atarak ismini unutulmazlar arasında taşımayı başarmıştır.

  1. Mario Gomez

Efsane Alman Golcü 2015 yılında futbolda başarısını Türkiye’de gördük. Beşiktaş’ta oynamıştır. 115 maç için 75 gol atmayı başarmıştır.

  1. Alex

Alex De Souza En çok tanınan yabancı futbolcu olmayı başarmıştır. Brezilya futbolunu Türkiye’ye taşıyan isimdir. Fenerbahçe'de 9 sezonda 340 maçta  forma giymiş ve 170 gol atarak inanılması güç bir rekora imza atmıştır.

  1. Didier Drogba

Futbolun en kaliteli golcü isimlerinden biri olarak, Chelsea dendiğinde akla gelen ilk futbolcu olmayı başarmıştır. İki sene boyunca sarı kırmızılılara hizmet etmiştir. Türkiye’ye gelmiş olan en iyi futbolculardan biri olarak karşımıza çıkmaktadır. Galatasaray kariyeri Fildişili oyuncu 1.5 sezonda toplam 53 maça çıkarken üç kulvarda 20 kez ağları havalandırdı.

  1. George Hagi

En tanınan futbolcular arasında yer almayı başarmıştır. George Hagi, Türkiye futbol tarihinin gelmiş geçmiş en başarılı transferi olarak kabul edilmektedir. 5 yılda 4 lig şampiyonluğu, UEFA kupası ve Süper Kupa kaldırmayı başarmış en iyi yabancı futbolcu olarak bilinir. George Hagi Türkiye’deki 5 sezonunda forma giydiği 132 maçta 59 golünün yanı sıra 51 de asist yapmıştır.

Editör: TE Bilişim