Zonguldak’ın Ereğli İlçesine bağlı Gülüç Beldesi Belediye Başkanı Gökhan Demirtaş, belde sınırlarından geçen Gülüç Irmağında yaklaşık 1 kilometrelik kano ve kürek parkuru oluşturduklarını söyledi.

Demirtaş, yaptıkları çalışma sonucu hayata geçirdikleri parkurun, “Türkiye’ni en uzun Kano Yarış Parkuru” olduğunu savundu.

Karadeniz Ereğli’de kurulan kürek kulübünün 1987’de kapandığını hatırlatan Demirtaş, şunları kaydetti:

 “İlerleyen yıllarda çeşitli şekillerde bu spor bölgede yaşatılmak istendi. Bu arada belediye olarak Gülüç Irmağının durağan suyunda bu sporların yapılabileceği yönünde çalışma başlattık. Konuyla ilgili bazı sporcu ve ilçedeki antrenörlerle yaptığımız görüşmeler sonucunda da adımlarımızı hızlandırdık. Bu amaçla, Türkiye’de olmayan durgun su parkurunu hayata geçirmek istedik. Çünkü Gülüç Irmağı bu spor için son derece uygun yer. Şu anda beldemizde bu spor branşı ile ilgili kulübümüzü de kurduk. Kurulan tesisimizin alt katında kano ve küreklerimiz için yerimiz hazır. Halen ilçemizdeki kürekçilerimiz çalışmalarını parkumuzda sürdürüyor. İlçe dışından kürek çekmeye gelen sporcular oluyor. Büyük kulüplerin de buraya gelerek kamp kurabilmeleri mümkün. Çünkü çok güzel bir parkuru var. Bunun yanı sıra bölgemizde kano yada kürek sporunu yapmak isteyen gençlerimizi yetiştirecek antrenörlerimiz de mevcut.

Bölgemize ve ülkemize böyle güzel bir parkur kazandırmanın mutluluğunu yaşıyoruz, hayırlı uğurlu olsun.”

Editör: TE Bilişim