Kilimi Gençlik Merkezi, çocuklar ve gençler için, Türk tarihi için büyük önem taşıyan Geleneksel Türk Okçuluğu Eğitimleri’ne başladı. Geleneksel Türk Okçuluğu Eğitimler yaz mevsimi boyunca her Cumartesi saat 11.00’de Kilimli Gençlik Merkezi’nde devam edecek. 
Konu ile ilgili Kilimli Gençlik Merkezi’nden yapılan açıklamada; “Geleneksel Türk Okçuluğu Eğitimlerimiz bugün itibariyle başlamış olup yoğun bir katılımla gerçekleştirildi. Yaz boyunca her Cumartesi günü Saat:11.00'de  10-29 yaş arası tüm Gençlerimiz katılım sağlayabilir. Kalitenin ve eğlencenin adresi ikinci eviniz Kilimli Gençlik Merkezinde her gün farklı etkinliklerle Gençliğimizin hizmetindeyiz. Sana Dair Her Şey Burada.” ifadelerine yer verildi. 
Türk okçuluğu, Türklerde okçuluğun ve özellikle atlı okçuluğun önemi tarih öncesi zamanlara kadar uzanır. Yaklaşık MÖ 5000'den itibaren Altay ve Tanrı Dağları ve çevresinde ortaya çıkan, daha sonra da İç Asya’ya tamamen egemen olan "Atlı Bozkır Kültüründe" atlara ve okçuluğa büyük önem verilmektedir. Tarihteki Türk atlı okçuları, dört nala giderken eyer üstünde dönüp arkaya ok atarak hedefe tam isabet ettirme ustalıklarıyla tanınmışlardır. Uluslararası literatürde "Part Vuruşu" olarak isimlendirilen at üzerinde geriye doğru yapılan ok atışının en başarılı ve en ünlü uygulayıcıları Türkler olmuşlardır.
Dünyada okçuluk her ne kadar bir savaş sanatı ve avcılık olarak ortaya çıksa da zaman içerisinde bir spor dalı haline gelmiştir. Geleneksel Türk okçuluğu ile ilgili uygulamalar ve ritüellerde doğaya ve hiçbir canlıya zarar verilmez. Unsur yüzyıllardan beri sosyal, kültürel, ekonomik, etnik köken, din ve cinsiyet ayrımı gözetmeksizin toplumun her kesiminden kişilerce gerçekleştirilmektedir. 
Günümüzde geleneksel okçuluk, tüm dünyada her biri kendine özgü teknikleri, ekipmanları, toplumsal uygulamalarıyla sahip farklı disiplinler halinde yaşatılmaktadır. Her yıl düzenlenen uluslararası geleneksel okçuluk festivallerinde çeşitli ülkelerden gelen sporcular kendi disiplinlerini temsilen yarışmalara katılmaktadır. Miras taşıyıcılarının kendi geleneksel kıyafetlerini giyerek müzik, dans, yemek ve diğer geleneksel spor dallarını tanıttığı bu etkinlikler, uluslararası düzeyde geleneksel okçuluğa ilişkin bilgi ve deneyim paylaşımı için uygun bir zemin yaratmaktadır.
“Geleneksel Türk Okçuluğu” 2019 yılında Türkiye adına UNESCO İnsanlığın Somut Olmayan Kültürel Mirası Temsili Listesine kaydedilmiştir.

Editör: TE Bilişim