Zonguldak İl Hakemi Mert Er, geçtiğimiz günlerde  sosyal medya hesabından hakem atamalarında adaletsizlik olduğu gerekçesiyle bu yıl hakemliğe ara verdiğini açıklamiştı.
Bu açıklamanın ardından TFFHGD Zonguldak Şubesi bir açıklama yaparak"İl Hakemlerimizden Mert Er'in sosyal medya hesabından yapmış olduğu Hakemliğe ara verme açıklamasını ve iddialarını üzüntüyle öğrenmiş bulunmaktayız. Zonguldak Hakemliği bir ailedir. Her türlü sıkıntıyı kendi arasında çözebilecek bir yapıya sahiptir. Hakemimizin açıklama yapmadan önce, sıkıntılarıyla alakalı konuları Dernek Yönetim Kurulumuza bildirmesi gerekirdi. Hakem ve Gözlemcilerimizin hak ve hukukunu koruyacak ve
savunacak mercii Türkiye Faal Futbol Hakemleri ve Gözlemcileri Derneğidir." ifadelerine yer vermişti.
TFFHGD Zonguldak Şubesinin bu açıklamasının ardından  Zonguldaklı antrenör ve İl Hakem Kurulu üyesi Erol Demir, sosyal medya hesabından Ümit Kaya ve Yönetimi sert  bir dille  eleştirmişti.
Erol Demir'in bu açıklaması sonrasında TFFHGD Zonguldak Şubesi bir açıklama daha yaparak, "Hakem Kurulu Üyesi Erol Demir’in kişisel sosyal medya hesabından yapmış olduğu asılsız beyanatlar, camiamız içerisinde şaşkınlıkla karşılanmıştır." denildi. 
TFFHGD ZONGULDAK ŞUBESİ’NDEN Yapılan AÇIKLAMA ŞU ŞEKİLDE
Geçtiğimiz Perşembe günü, Dernek Yönetimimiz ve Dernek Başkanımız hakkında, Zonguldak İl Hakem Kurulu Üyesi Erol Demir’in kişisel sosyal medya hesabından yapmış olduğu asılsız beyanatlar, camiamız içerisinde şaşkınlıkla karşılanmıştır. Hafta sonu ilimizde önemli müsabakaların olması dolayısı ile açıklamalarına cevap verilmemiş ve bugün beklenilmiştir. Aynı hassasiyeti kendisinden de beklerdik. Sorun ve sıkıntılarını Yönetim Kurulumuzla bir araya gelerek çözmesini umardık. Türkiye Faal Futbol Hakemleri ve Gözlemcileri Derneği Zonguldak Şube Başkanımız Ümit Kaya, yıllardır Zonguldak Bölgesi Hakemi olarak çeşitli klasmanlarda hakemlik yapmış ve halen Türkiye Futbol Federasyonuna bağlı 22017 Lisans Numaralı, 60/535 Genel Merkez Numaralı İl Hakemi pozisyonundadır. Hakem Atama sorumlusu üyenin, bu bilgileri gerek Genel Merkezimizden, gerekse de Türkiye Futbol Federasyonu Hakem İşleri müdürlüğünden öğrenme imkanına sahipken neden böyle bir iddiada bulunduğu anlaşılamamıştır. Ayrıca faal ve vizeli olmayan bir hakemin EPAK eğitimlerine katılamayacağını, idmanlarda yer alamayacağını da bilmesi gerekirdi. TFFHGD Şube Başkanı olabilmek için bir hakem ve gözlemcinin vizeli olması ve dernek üyesi olması gerektiği tüzük maddelerinde de açıkça yer almaktadır. TFFHGD Zonguldak Şube Başkanı Ümit Kaya, TFFHGD Genel Başkanlığınca, şube başkanı seçme ve seçilme hakkına sahiptir ve iki dönemdir de bu görevi başarıyla yürütmektedir.
Açıklamasında “Milli Güvenlik Kurulu” imasında bahsedilen kurul, TFFHGD Zonguldak Şubesi Dernek Yönetim Kurulu’nun üyeleridir. Yönetim Kurulu üyelerinin, üyeleriyle görüşmesi ne zamandır bu şekilde adlandırılmaktadır? 
TFFHGD Zonguldak Şubesi Yönetim Kurulu olarak hiçbir zaman çatışma ortamından memnun olmadık, olmayacağız! Hiçbir zaman atama ile gelen kurullar hakkında beyanda bulunmadık. Başarısızlıklarını istemedik, istemeyiz ! 
TFFHGD Zonguldak Şubesi’nce yapmış olduğumuz son açıklamada, Zonguldak Hakemliğinin büyük bir aile olduğunu, sorunları kendi içerisinde çözebilecek bir yapıda olduğumuza değinmiştik. Kol kırılır, yen içinde kalır sözünü benimsemeyerek hareket ettik ve ediyoruz. Ama camiamızı tehdit eden “görevi bıraktığım an vay halinize” cümlesi karşısında susmayız, susamayız!  Zonguldak Hakemliğine birçok önemli değer hizmet etmiştir ve layıkıyla görevlerini diğer bireylere devretmişlerdir. Zonguldak Hakemliği hiçbir tehdit ve baskıya boyun eğmemiştir.
Konu hakkında Türkiye Faal Futbol Hakemleri ve Gözlemcileri Derneği Genel Merkezine ve Türkiye Futbol Federasyonu Merkez Hakem Kurulu’na başvurular yapılarak, gerekli prosedür uygulanacaktır. "dedi.