Çaycumasporlu taraftar grubu kendi futbolcularını ve yöneticililerini çıkan olaylardan sorumlu tutarken, birde üstüne kınadı.
Zonguldak Deplasmanlı Amatör Lig Play-off’un 6. haftasında geçtiğimiz Pazar günü Çaycuma ilçe Stadı’nda oynanan ve 1-1 berabere biten Çaycumaspor ile Kozlu Belediyespor maçının ardından istenmeyen olaylar çıkmıştı.
Yaşanan olayların ardından Çaycumaspor taraftar grubu bugün bir açıklama yaparak olayları kendi futbolcu ve yöneticilerinin çıkardığını, misafir takım Kozlu Belediyesporlu futbolcu ve teknik heyetine geçmiş olsun temennisinde bulundular.
İlk kez bir taraftar grubunun kendi futbolcu ve yöneticilerini olayların çıkmasında sorumlu göstermesi üstüne birde kınaması ise şaşkınlık yarattı.
ÇAYCUMASPORLU TARAFTAR GRUBU’NUN AÇIKLAMASI ŞU ŞEKİLDE
Çaycumaspor taraftarlarının yaptığı basın açıklama şu şekilde: "27.03.2022 tarihinde oynanan Çaycumaspor – Kozlu Belediyespor müsabakasında yaşanan saha içi istenmeyen olaylar nedeniyle açıklama yapma ihtiyacımız doğmuştur.
Zonguldak Deplasmanlı Süper amatör liginde değerli ekiplerinden olan ilimizin güzide takımı Kozluspor futbolcularını ve yönetimini sahamızda ağırlamaktan gurur duyduk. Karşılaşmanın güzel bir hava içerisinde gerçekleşmesi için maç öncesi taraftar grubu olarak kendilerini sevgi seliyle karşıladık. Kaldı ki saha dışında misafir perverliğimizi taraftar grubu olarak centilmence gösterdik.
Zaten ancak Çaycumaspor topçuları ve yöneticilerinin saha içinde müsabaka sonrası yaptıkları olumsuz davranışları kınıyoruz. Kozluspor topçuları yönetimi ve kolluk kuvvetine yapılan bu saygısızlık ve şiddeti Çaycumaspor taraftar grubu olarak kesinlikle desteklemiyoruz.
Yaşanan olayda taraftar grubu olarak topçuların ve yönetimin yaptığı şiddet ve olayları durdurmak için sükunetin sağlanması için taraftar grubu olarak elimizden geleni yapmaya çalıştık.
Yaşanan olaylardan sonra nedeninin ve sorumluların anlaşılabilmesi için sıcağı sıcağına açıklama yapılmamıştır. Misafirimiz Kozluspor’a yapılan bu davranış ve olayın hiçbir izahının olmadığının bu olayın Çaycumaspor taraftarlarına maal edilmemesi gerektiğini yine saha içinde gerçekleşen olayları kınadığımızı kabul etmediğimizi açıkça ve özellikle vurguluyoruz.
Saha içinde yaşanan olaylardan dolayı Çaycumaspor taraftarları olarak Kozluspor yönetimine, futbolcularına ve camiasına geçmiş olsun dileklerimizi sunuyoruz.”ifadelerine yer verdi

Editör: TE Bilişim