Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Zonguldak Milletvekili ve KİT Komisyonu üyesi Deniz Yavuzyılmaz'ın, Zonguldak Bahçelievler Mahallesindeki okullar bölgesine ''Çok Amaçlı Spor Salonu' inşası için yaptığı girişimleri 2 yıl aranın ardından sonuç verdi.

Yavuzyılmaz, Milli Piyango İdaresinin (MPİ) toplumsal katkı amacıyla kamuya aktarılan kaynağına talip olmuş, Zonguldak Atatürk Anadolu Lisesi, Zonguldak Fen Lisesi ve Başöğretmen Atatürk Anadolu Liselerinin, ortaklaşa kullanabilecekleri, bir kapalı spor salonu yapması için, Milli Eğitim Bakanlığı, Hazine ve Maliye Bakanlığı ile Milli Piyango İdarelerine başvurularda bulunmuştu.

Yapılmasını istediği spor salonunun teknik çizimlerini ve mimari planını da hazırlatarak yetkililere ileten CHP’li Milletvekilinin, 2018 yılında bu yana ısrarla dile getirdiği talebi kabul edildi.

Son olarak Milli Eğitim Bakanlığının 2021 yılı bütçesinin görüşüldüğü TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda söz alarak talebiyle ilgili süreci soran Yavuzyılmaz'a, Bakanlıkça yazılı yanıt verildi.

Yazılı yanıta göre; "Zonguldak’ta Atatürk Anadolu Lisesi’nin yanında bulunan alana, çok amaçlı Spor Salonu yapılması için 2018 yılında CHP Milletvekili Deniz bey, İl Milli Eğitim Müdürlüğünden gerekli işlemlerin başlatılması istenmişti. Söz konusu projenin fiziblite çalışması başlatılmış olup 2021 yılında çok amaçlı spor salonunun Milli Piyango İl Müdürlüğünce yapılması planlanmaktadır" ifadeleri yer aldı.

Müjdeyi ilk olarak sosyal medya hesaplarından duyuran CHP’li milletvekili, gelişmelerin ardından şu açıklamalarda bulundu:

“2018 yılından bu yana Milli Piyango İdaresinin, kamu yatırımları programı kapsamındaki ödeneğine talip olmuş, Zonguldak iline yatırım yapılması talebinde bulunmuştum. Bu amaçla Zonguldak Atatürk Anadolu Lisesi, Fen Lisesi ve Başöğretmen Atatürk Anadolu Liselerinin bulunduğu okullar bölgesine, yaklaşık 2 bin öğrencimizin faydalanabileceği Çok Amaçlı Spor Salonu yapılmasını istemiştim.

Projenin teknik çizimlerini ve mimari planını da hazırlatarak konunun paydaşı olan kurumlara iletmemizin ardından salonun inşası için yaptığımız ısrarlı girişimler 2 yılın ardından nihayet sonra sonuç verdi.

Gençlerimizin kötü alışkanlıklardan uzak tutulup, sanata ve spora yönlendirilmesi adına bu ‘çok amaçlı salonun’ varlığı büyük önem taşımaktadır. Bu gelişme, güzel ülkemizin geleceği gençlerimize armağan olsun. Yaşasın gençlik, yaşasın spor, yaşasın sanat!”