Zonguldak Kömürspor Basın Sözcüsü Şükrü Öztürk, Ender Yüksel’in hazırlayıp sunduğu, Gazeteci Selçuk Koçaklı’nın yorumcu olarak katıldığı ve Elmas Televizyonu’nda yayınlanan Spor Kritik programına telefonla bağlanarak çok çarpıcı açıklamalarda bulundu. 

Zonguldak Kömürspor Basın Sözcüsü Şükrü Öztürk, Kaptan Sinan Ören’den özür dilerken, Zonguldak Valisi Mustafa Tutulmaz’ın ise Kilimli’de Zonguldak Kömürspor’a tesis yaptıracağını dile getirdi. 

Ayrıca Öztürk, Zonguldak Kömürpor’un eski kulüp Başkanı Salih Demir’in açıklamaları sonrasında Vali Mustafa Tutulmaz ve Belediye Başkanı Selim Alan’ın nasıl bir yol çizeceklerini de merak ettiklerini söyledi.

“LİGİN ORTASI YOK, ŞEHİR OLARAK DERS ÇIKARMAMIZ GEREK”
Hem şehir olarak hem de yönetim olarak bu seneki sıkıntılardan ders çıkarmaları gerektiğini belirten Öztürk, ‘’Bu seneki sıkıntılardan ders çıkarmamız gerek. Hem şehir hem yönetim olarak hem bu işin içinde insanlar olarak büyük ders çıkarmamamız lazım. Grubumuza baktığımız zaman grubun ortası yok. Ya üstü var ya altı var. Ortasındaki takım Kahramanmaraş ile biziz. Diğer grupta ortada takımlar var. Bizde dokuzuncudan yukarısı play-off oynuyordu geçen haftaya kadar. Bunun etkileri aşağıdaki takımlar devamlı play-off oynayan takımlar ile oynadığı zaman puan alması zorlaşıyor. Ama sürpriz sonuçlarda çıkıyor tabii. Bu futbol, futbolu da güzelleştiren bu zaten.  Yani lig çok enteresan’’dedi.  

‘’KAPTAN SİNAN ÖREN’DEN ÖZÜR DİLERİM’’
Zonguldak Kömürspor’un tecrübeli kalecisi ve kaptanı Sinan Ören’in 100. maçı olduğunu bilmediğini belirten Öztürk, ‘’Sinan Ören, takımımıza emekleri olan takım kaptanımız Hakan Çevik ile beraber. Öncelikle ben şunu itiraf etmeliyim. Ben şahsım olarak açıkçası Sinan’ın yüzüncü maçına çıktığını Zonguldak Kömürspor forması adına bilmiyordum. Bu bir ayıpsa benim ayıbım. Biz bunu siz yazdıktan sonra öğrendik. Önümüzdeki Kocaeli maçına Sinan’a yaptığı hizmetlerden dolayı plaketini takdim edeceğiz, bu hatamızı da telafi edeceğiz eğer bir hataysa bu. Ama dediğim gibi bizim o kadar düşünecek şeyimiz var ki ben her gün puan cetvelinde oynanacak maçları kafamda oynatıyorum, puanlıyorum, kim ne olur kim nereye gelir bunları hesap ederken Sinan’ın yüzüncü maçı olduğunu kaçırmışız. Ben şahsım adına Sinan’dan özür diliyorum. Ama bunu telafi edeceğimizi de sizlerin aracılığıyla duyurmuş olalım.’’dedi.

“VALİ TUTULMAZ TESİSLERİ YAPACAK”
Zonguldak Kömürspor A.Ş. Başkanı Hakan Hürfikir’in Vali Mustafa Tutulmaz yapılacak olan tesisler konusunda ziyaret ettiğini belirten Öztürk, “Hakan Hürfikir başkanımız Sayın Vali Bey’i ziyaretteydi. Vali Bey’e tesis ile ilgili üç dört olduğunu alternatif yerimiz olduğu söyledik kendisine. O hala sözünde olduğunu, bu tesisi Zonguldak’a kazandıracağını, bu işi biraz çabuklaştırmamız gerektiğini söyledi. Biz bunlar ilgili çalışmalar yapıyoruz. Kilimli’de iki tane alternatif bölge var. Biri sahanın olduğu yer. Onun yanına bir tesis düşüncemiz var. Bir de Kilimli Futbol Sahasının yan tarafında yani deniz tarafında bir alan var ve onun önünde de bir bina var. Ben buraları gittim gördüm videolarını da görüntülerini çektim. Bunu il müdürümüz Hakan Yüksel ile de paylaştım.  Bunların yanında ayrı alternatifler de var. Mevcut kulübün olduğu yer de olabilir. Bunla ilgili görüşmeler devam ediyor. Vali Bey’e bugün onu anlattık. Durumuna bakılacak. Vali Bey çok iyi niyetli inşallah da uzun yıllar burada kalır. Spor anlamında şehrimize büyük katkılar verebilecek bir görüntüde Sayın Vali’miz. Her anlamda şehrimize katkı veriyor. Bu anlamda senenin planlaması ile ilgili ilk önce tesis yerimizi halletmemiz lazım. Belki bir sene idare ederiz ama bir sene içinde de bir yere mevcut antrenman sahası yapmak lazım. Kalacak yeri bulursunuz ama antrenman yapacak yeri bulamazsınız. O yüzden antrenman sahasını mutlaka halletmemiz lazım bu birinci olmazsa olmazımız.” dedi. 

‘’KAMPA ERKEN BAŞLAMAK İSTİYORUZ’’
Gelecek sezon hem teknik adam hem de futbolcu transferleri olmak üzere kampa 1 ay erken başlama istediklerini belirten Öztürk, “Seneye muhtemeldir, artık kovid ile ilgili sıkıntılar inşallah bitecek. Sözleşmesi olan futbolcuların, teknik heyetlerin hepsi aşılandığına göre pandemi de azalacak diye düşünüyorum. Bir ay daha erken başlamak lazım sezona. Transferler olsun, hoca seçimi olsun, yurt dışından gelecek oyuncuların denenmesi için bakılması anlamında kamp olayını erken başlatmak lazım. Ama bunun için de tesisin olması lazım. İşte bunlar bizim elimizi kolumuzu bağlıyor. Ancak bu anlamda çalışmalar varımız var’’ dedi. 

‘’GEREKİRSE BİZ KÖMÜRSPOR İÇİN HAMALLIKTA YAPARIZ’’
Zonguldak Kömürspor’un eski kulüp Başkanı Salih Demir’in “Biz bu takımı bu şehre hediye ettik” açıklaması sonrasında Vali Mustafa Tutulmaz ve Belediye Başkanı Selim Alan’ın görüşlerini nasıl olacak, bununla ilgili kendileri ile görüşeceklerini belirten Öztürk, ‘’’Salih Başkan’ın bir açıklaması var bunun üzerine Sayın Vali’mizin, Belediye Başkan’ımızın tavrı ne olacak bunları görüşeceğiz.  Belki bambaşka bir yönetim oluşacak biz içinde olmayacağız ama olması gereken tek şey var. Bu şehri ayaklandıralım her anlamda. Futbolda siyasette sporda orda burada. Biz bu ligden çıkmalıyız artık. Bunun içinde ne gerek, tesis gerek, iyi bir yapılanma gerek iyi transferle kafaya oynayan bir takım. Şehir kenetlenecek, düşünün TFF 1.Lig’e çıktınız ve gelirleriniz iki kat artıyor. Sizlerden de ricam, Salih başkanın açıklamasından sonra aslında orda yakalamamız gereken bir nüans var. “Biz bu takımı bu şehre hediye ettik”. Bakın burası çok önemli aslında, bütün her şey burada. Gelsin birileri yönetim oluştursun, yapsın etsin. Yeter ki şu şehri ayaklandıralım. Bir hareket getirelim, biz olalım olmayalım hiç önemli değil. Biz hamallığını yaparız, olmasak da olur ama yeter ki şu takımı üst liglere çıkaralım. İnsanlar artık özlediler büyük takımlarla oynamayı. İnşallah seneye iyi bir yapı olur, bizde elimizden geleni yaparız. Tekrar söylüyorum biz içinde olup olmamamız hiç önemli değil, bir görev verirlerse Zonguldak Kömürspor için hamallık da yaparız, yaptık da. Yeter ki şu şehri bir hareketlendirelim. Bir sürü örnekleri var Türkiye’de.  Manisa takımını görüyorsunuz belediyeler alıyor götürüyor takımı her şeyini yapıyorlar.” dedi.

Editör: TE Bilişim