Zonguldak’ın Devrek ilçesi Çaydeğirmeni beldesinde yaşayan milli sporcu Sudenur Basancı, İstanbul’da gerçekleşen Avrupa muaythai şampiyonasında Avrupa 3’üncüsü oldu. 
14 -20 Şubat 2022 tarihlerinde  İstanbul’da gerçekleştirilen European Muaythai Championship İstanbul uluslararası Avrupa muaythai şampiyonası sona erdi. 
Türkiye’yi temsil eden Zonguldak’ın Devrek ilçesi Çaydeğirmeni beldesinde yaşayan milli sporcu Sudenur Basancı büyük  bir başarı elde ederek üst genç bayanlarda 57 kg da Avrupa 3’üncüsü oldu.
Milli sporcu Sudenur Basancı’nın Avrupa 3’üncüsü olması Devrek ilçesi Çaydeğirmeni beldesi başta olmak üzere Zonguldak’a ve Türkiye’ye büyük gururu yaşattı.


KOCAKESER “AVRUPA ŞAMPİYONASINDA ELİMİZDEN GELDİĞİNCE SAVAŞTIK”
Milli sporcu Sudenur Basancı’nın Avrupa 3. olmasından dolayı mutlu olduğunu ve bir madalya daha almanın gururunu yaşadıklarını belirten Zonguldaklı Mili antrenör Cemo Kocakeser sosyal medya hesabından paylaşımda bulundu. Kocakeser: “European Muaythai Championship uluslararası platformda kariyerimize 1 madalyaya daha ekledik. Milli takım Antrenörü olarak görev aldığım Avrupa şampiyonasında elimizden geldiğince Savaşa devam. Gelecek vaat eden sporcum Sudenur Basancı emin adımlarla yükselmeye devam ediyor 14 -20 şubat 2022 tarihlerinde düzenlen Avrupa muaythai şampiyonasında üst genç bayanlar 57 kg da Avrupa 3’üncülüğü nasip oldu. Vatana millete hayırlı olsun her şey  inatla mücadelemize devam.”dedi.


ÇİCEK “ SEDANUR VE CEMO’YA TEŞEKKÜR ETTİ
Avrupa 3’üncüsü olan Milli sporcu Sudenur Basancıyı tebrik eden Türkiye Muaythai Federasyonu, Zonguldak Muaythai İl Temsilci Bülent Çiçek, sosyal medya hesabından açıklama yaparak şu ifadelere yer verdi: “Muaythai Avrupa şampiyonasında Zonguldaklı kızımız Sudenaz Basancıya teşekkür ederim.  Avrupa 3.ncülüğüde büyük bir başarı. Muaythai il temsilcisi olduğum bir zamanda benim için ve Zonguldak’ımız adına güzel bir başlangıç seni yetiştiren Cemo hocayada teşekkür ediyorum.”dedi

Editör: TE Bilişim