Süper Lig'de ilk 4 haftayı 2 galibiyet ve 2 beraberlikle geçen Galatasaray'da hareketli günler yaşanıyor..

Özellikle transfer döneminin son günlerinde takıma birçok yeni ismi kazandıran sarı-kırmızılılar; Victor Nelsson, Alexandru Cicaldau, Berkan Kutlu, Olimpiu Morutan, Barış Alper Yılmaz, Sacha Boey, Halil Dervişoğlu, Gustavo Assunçao, Patrick van Aanholt, Aytaç Kara ve Alpaslan Öztürk takviyeleriyle kadrosunu güçlendirmişti.

Cimbom'da yapılan transferlerle birlikte Falcao, Linnes, Donk, Gedson Fernandes (kiralık) ve Onyekuru (kiralık) gibi isimler dahil birçok futbolcuyla da yollar ayrılmıştı.

Gelen ve giden oyuncularla birlikte kadrosunu büyük ölçüde yenileyen Galatasaray'da ocak ayı için çalışmalara şimdiden start verildi.

Galatasaray Başkanı Burak Elmas, Divan Kurulu'nda yaptığı açıklamada "Ocak ayında tekrar hamleler yapacağız, yeni 7-8 oyuncu getirmek değil, ilk 11'e genç, alma imkanımız olan yeni oyuncuları tek tek ekleyerek önümüzdeki 3 sene futbol vizyonunu oluşturacak bir takımın çatısını kurmayı planlıyoruz." ifadelerini kullanarak kış transfer döneminde mevcut kadroya eklemeler yapılacağını açıklamıştı.

Sarı-kırmızılılarda teknik heyet ve scout ekibi, ocak ayında yapılacak takviyeler için çalışmalarına hız verirken, sezon başında olduğu gibi ara transfer döneminde ve sezon sonunda da birçok futbolcuyla yollar ayrılacak.

FATİH ÖZTÜRK
Galatasaray, Fernando Muslera'nın uzun süreli sakatlığı sonrası kadrosuna kattığı tecrübeli kaleci Fatih Öztürk ile yollarını ayıracak. 2020/2021 sezonunda sarı-kırmızılı takıma transfer olan 34 yaşındaki eldiven, bu sezon maça çıkmazken; geçtiğimiz sezon oynadığı 12 maçta kalesinde 2 gol gördü.

CHRISTIAN LUYINDAMA
Sarı-kırmızılılar, sezon başında da takımdan göndermek istediği ancak istediği teklifi alamadığı Luyindama ile yola devam etmeyi düşünmüyor. Yönetim, sezon sonunda sözleşmesi bitecek olan Kongolu stoperi cüzi bir bonservis bedeliyle elinde çıkarmayı planlıyor.

2019 yılında Galatasaray'a transfer olan Christian Luyidama, sarı-kırmızılı formayla çıktığı 53 maçta 3 gol ve 1 asistlik bir performans sergiledi.

DEANDRE YEDLIN
Galatasaray, geçtiğimiz sezon ara transfer döneminde kadrosuna kattığı DeAndre Yedlin'den istediği katkıyı alamadı. Yönetim, Sacha Boey'in transfer edilmesinin ardından forma şansı bulmakta zorlanan ABD'li oyuncuya gelen teklifleri değerlendirecek.

Sarı-kırmızılı formayla 14 maçta görev alan Yedlin, 1 gol ve 2 asist kaydetti.

AYTAÇ KARA
Galatasaray'ın yaz transfer döneminde kadroya katılan Aytaç Kara için devre arasında gelecek teklifleri değerlendirmeye alacağı öğrenildi. 28 yaşındaki futbolcu, sarı-kırmızılıların UEFA Avrupa Ligi oyuncu listesine de dahil edilmemişti.

Bu sezon Galatasaray ile 7 maça çıkan Aytaç, gol ve asist katkısı üretemedi.

RYAN BABEL
Galatasaray, yüksek maliyeti ve ilerleyen yaşı nedeniyle tecrübeli futbolcu Ryan Babel'i kadroda düşünmüyor. Yönetim, sezon sonunda sözleşmesi bitecek olan Hollandalı futbolcuyla ocak ayında takımdan göndermeyi planlarken, tecrübeli oyuncuyla en kötü ihtimalle sezon sonunda yollar ayrılacak

Bu sezon sarı-kırmızılı takımla 10 maçta süre alan Babel'in 1 asisti bulunuyor.

MOSTAFA MOHAMED
Galatasaray kariyerine hızlı bir başlangıç yapan ancak ilerleyen haftalarda skor üretmekte zorlanan Mostafa Mohamed, transfer döneminin bitimine kısa bir süre kala Fransız ekibi Bordeaux ile anlaşmış ancak Mısır ekibi Zamalek ile yaşanan anlaşmazlık sonrası oyuncu takımda kalmıştı.

Sarı-kırmızılılar, ara transfer döneminde bir golcü takviyesi yapması halinde Mısırlı forvetle yollarını ayıracak.

Galatasaray ile 26 maça çıkan Mohamed, 9 gol ve 1 asistlik bir performans sergiledi.

Editör: TE Bilişim