Türkiye Wushu Kung Fu Federasyonu tarafından düzenlenen Budokaido Kumite Türkiye Şampiyonası Sakarya’da gerçekleştirildi.

Serdivan Spor Salonu'nda gerçekleştirilen organizasyona 328 kadın ve 387 erkek yer alırken, Şampiyonaya 29 ilden katılan sporcular, alt minik, minik, yıldız, ümit, genç, 21 yaş altı, büyükler ve veteranlar kategorilerinde yarıştı.

Zonguldak’ı temsilen şampiyonada yer alan Zonguldak Kömürkent Spor Kulübü, bu önemli Budokaido Kumite Türkiye Şampiyonasına 7 sporcu ile katıldı. 

Kömürkent Spor Kulübü sporcularının damga vurduğu Budokaido Kumite Türkiye Şampiyonasında  Hazal Çatma, Havvanur Velioğlu, Sude Erdoğan Türkiye Şampiyonu olurken, Hakan Kolçak ve Medine Erdoğan ise Türkiye Şampiyonasını ikinci olarak tamamladı. 

Alınan şampiyonluklar ve başarıdan dolayı sporcularını kutlayan  Zonguldak Kömürkent Spor Kulübü antrenörü Bülent Çiçek, Başarı tesadüf değildir, tamamen planlı ve disiplinli çalışmanın bir ürünüdür. Zonguldak’ı en iyi şekilde temsil eden ve Türkiye Şampiyonu olan Hazal Çatma, Havvanur Velioğlu, Sude Erdoğan ve Türkiye Şampiyonasını ikinci tamamlayan Hakan Kolçak ve Medine Erdoğan’a teşekkür etti.

Ayrıca Zonguldak Kömürkent Spor Kulübü antrenörü Bülent Çiçek, Türkiye şampiyonları olarak madalyalar ve kupaları Zonguldak’a getirmenin gururunu yaşadıklarını dile getirdi. 

‘’BAŞARI TESADÜF DEĞİLDİR, TAMAMEN PLANLI VE DİSİPLİNLİ ÇALIŞMANIN BİR ÜRÜNÜDÜR’’
Türkiye Wushu Kung Fu Federasyonu tarafından düzenlenen Budokaido Kumite Türkiye Şampiyonasında 7 sporcu ile katılarak üç Türkiye şampiyonu 2’de Türkiye ikincilik şampiyonu olduklarını belirten  Zonguldak Kömürkent Spor Kulübü antrenörü Bülent Çiçek,‘’Başarı tesadüf değildir, tamamen planlı ve disiplinli çalışmanın bir ürünüdür. Türkiye Wushu Kung fu Federasyonu Budokaido Kumite ve Kata Türkiye şampiyonası Sakarya ilimizde yapıldı. Kendi yetiştirdiğim sporcularım olan Hazal Çatma Türkiye Şampiyonu, Havvanur Velioğlu Türkiye Şampiyonu, Sude Erdoğan Türkiye şampiyonu olurken,  Hakan Kolçak Türkiye ikincisi, Medine Erdoğan Türkiye ikincisi olmuşlardır. Ayrıca müsabakalarda İlknur Kabuk çeyrek finalde elenmiş ve Tunahan Ümit Karakaya'da ilk defa katıldığı şampiyonada onurlu bir müsabaka yapmıştır. Sporcularımı yürekten kutluyorum. Başarı asla tesadüf değildir disiplin herşeydir." ifadelerine yer verdi.