Geçtiğimiz günlerde olağanüstü kongre yaparak başkan değişikliğine giden Zonguldak Ereğli Spor (ZES) kurumsallaşma adına çalışmalarına hız verdi.

Birçok amatör kulüpte aktif bulunmayan görevleri hayata geçirerek atama ve görevlendirmeler yapan Zonguldak Ereğli Spor Yönetim Kurulu kulüp avukatlığı görevine ise uzun yıllardır Karadeniz Ereğli’de avukatlık yapan Avukat Turan Uzun’u getirdi.

Zonguldak Ereğli Spor Başkanı Tevfik Cengiz Demirci “ben yaklaşık olarak 3 yıldır amatör spor camiasının içerisindeyim. Üçüncü şahısların kulüpler ve kişiler hakkında tasvip etmediğimiz birçok itham ve dedikodusuna şahit olma imkânı bulduk. Varsayım üzerine yapılan, kişilik haklarına saldırılar ve ihlallerinin yaşandığını görmek beni şahsen üzdü. Bu tarz aslı astarı olmayan söylemlere ileride bizlerinde maruz kalmaması, asılsız iddialar ile gerek kulübümüz ve yönetim kurulumuzun yanı sıra sporcularımız ve gönüldaşlarımızın zan altında bırakılmaması için hukuki haklarımızı gözetme kararı aldık. Gerek sosyal medyada gerekse farklı ortamlarda incitici, kırıcı ve küçük düşürücü söylemler ve iddiaların hukukta karşılık bulmasının doğru olduğunu düşünerek, kulüplerin bir avukata ihtiyacı olduğuna kanaat getirdik. Bu süreçte ince eleyip sık dokuyarak tecrübesi ve avukat camiasındaki saygın kişiliği ile herkesin takdirini toplayan Avukat Turan Uzun kardeşimiz ile çalışma kararı aldık. Kendisine ZES ailesine hoş geldin diyoruz” dedi.

Zonguldak Ereğli Spor Kulüp Avukatı Turan Uzun ise “Zonguldak Ereğli Spor veya özellikle gençlerin dilinde ZES hangi köye gitsem, hangi ortama girsem mutlaka bir sporcusu önüme çıkan bir kulüp diyebilirim. Bu denli geniş kitleye hitap eden ve gençlerin en uğrak kulüpleri arasında lider konumda olan bir kulüpte görev almak istedim. Spora ve sporcuya hizmet geleceğe hizmettir. Bende geleceğimize sahip çıkmak adına Zonguldak Ereğli Spor ailesine katılmaya karar verdim. İnşallah kulübümüzün, yöneticilerimizin, futbolcularımız ve gönüldaşlarımızın tüm hukuki haklarını savunma şerefini üsteleneceğim. Umarım yine de bu tarz durumlara maruz kalmayız. Çünkü önemli olan spora ve sporcuya hizmet etmektir. Sevgili Tevfik hocam ile de farklı ivme yakalayacağımıza inancım tamdır” diyerek duygularını ifade etti.