Zonguldak Kömürspor teknik direktörü Mustafa Dalcı, Elmas Televizyonu’nda her Pazartesi akşamı 19.30’da canlı olarak yayınlanan, Ender Yüksel’in hazırlayıp sunduğu, Resul Kumaş’ın yorumcu olarak katıldığı Spor Kritik Programı’na konuk olarak önemli açıklamalarda bulundu. 
EMEĞİDE HAK VE HUKUĞU İYİ BİLİRİM
Teknik Direktör Mustafa Dalcı, “1973 Sivas doğumluyum.1 yaşında ailemiz İstanbul’a göç etti. İşçi bir babanın 7 çocuğundan ortancasıyım. İşçi bir babanın çocuğum, işçi bir şehre geldim. Emeği de hak ve hukuğu çok iyi bilirim” dedi
FENERBAHÇE’DE SAKATLIK YAŞADIM
23 yaşında futbolu bırakmak zorunda kaldığını ifade eden Dalcı, “Futbola oturduğum Gaziosmanpaşa’da başladım, ardından Kasımpaşa’ya transfer oldum, oradan da Fenerbahçe’ye transfer oldum. Fenerbahçe’de çapraz bağlarım koptu ve menüsküs ameliyatı oldum. İyileştim 2 ve 3’üncü ligde oynadım ama Fenerbahçe’de yaşadığım sakatlık nedeniyle futbolu bırakmak zorunda kaldım. Ardından amatör ligde antrenörlük yaptım, sonrasında 15 yıl boyunca çeşitli profesyonel kulüplerde Teknik Direktörlük ve sportif direktörlük yaptım, şimdi de Zonguldakspor’un başındayım”
ALTARNETİF OYUNCULAR HAZIR DEĞİL…
Alternatif oyuncuların tam hazır olmadıuğını belirten Dalcı,“İleri uçta Sinan Uzun, Oktay ve sol tarafta Ahmet oynadı. Üçüncü bölgede çok üretken olamadık. Ancak bazı oyuncular her maçta gününde olmayabilir. Önde Sinan ve Ahmet biraz etkisiz kaldı. Ancak maç boyunca ayakta kalan, top tutan bir tek Oktay vardı. Bu nedenle onun devam etmesine karar verdim. Oktay Pop her an her şey yapabilecek bir oyuncu. Kulübedeki alternatif oyuncularımız da tam hazır değildi. Altay’dan bildiğimiz, Eyüp’ten gelen Furkan Deniz’i hazırlamaya çalışıyoruz. Nasıl şartlarda buralara kadar geldiğimizi biliyorsunuz. Oyuncuda ısrar etmek ve ona özgüven kılmak için bazen ısrar etmeniz gerekir” dedi.
BATUHAN’I 5 YILDIR TANIYORUM
Batuhan’ı iyi tanıdığını ve Hüseyin Yılmaz’ın tecrübesine güvendiğini belirten Dalcı,“Batuhan ilk yarı kötüydü ve sarı kartı erken gördü, konsantrasyonu düşmeye başladı. Ya Hüseyin’i ya da Batuhan’ı çıkarmam gerekiyordu. Batuhan’ı 5 yıldır iyi tanıyorum, ikinci yarıya çıksaydı, kırmızı kart görebilirdi. O nedenle Batuhan’ı ikinci yarıya başlatmadım. Hüseyin’in tecrübesine güvenerek Batuhan-Hüseyin tercihi yaptım” dedi.
EMRE KARA 8-10 YIL SOL BEK OYNADI..
Emre Kara’yı 2008’den buyana bildiğini belirten Dalcı, “Emre Kara’yı ben 2008 yılından beri Trabzon’dan bilirim ve 8-10 yıl sol bek oynadı. Emre sonradan kanat oyuncusu oldu. Orjini sol bek, sonradan orta saha ve kanat oyuncusu oldu. Biz de onu ilk üç maçta orta saha ve kanat gibi oynattık. Ancak takımın hafta içinde yaşadığı bir takım sorunlar oldu. Bunları kimse bilmiyor. Bizde İlker ilk üç maçta sol bek oynadı. İlker hafta içinde 3-4 gün ishal oldu ve ciddi rahatsızlık yaşayarak güçten düştü. Normalde İlker çok istikrarlı bir futbolcudur. İlker’i takımı düşünerek oynatmadım ve o anda mecburen sol bek tecrübesi olan Emre Kara’yı sol bek mevkiinde oynatmak zorunda kaldık. İlker sağlığına kavuştu ve Sancaktepe maçında sol bek oynayacak, Emre de orta sahada olacak inşallah” dedi.

Editör: TE Bilişim