Kdz. Ereğli Belediyespor Kadın Futbol Takımı altyapısı Sakarya’da TFF U15 ve U17 Milli takım seçmelerine katılmak için yola çıktı. 21 kişilik kafile 2005 – 2006 – 2007 - 2008 doğumlu oyunculardan oluşuyor.

U15 ve U17 Kız Milli Takımları bölge seçmelerinin İzmir etabının ardından kulüpler Sakarya etabı için bir araya gelecekler.

İzmir etabı 122 sporcunun katılımıyla İzmir Atatürk Stadı 1 No'lu yan sahada gerçekleştirildi. Alt yaş gruplarında oyuncu havuzunu genişletmeyi hedefleyen seçmelerin sıradaki etapları ise Bursa ve Sakarya'da yapılacak.18 Kasım 2021 tarihinde Sakarya Erenler Atatürk Suni Çim 2 No'lu sahada düzenlenmeye başlayan seçmelerde 5 farklı kulüpten 74 sporcu, 19 Kasım 2021 tarihinde Bursa Merinos Stadı'nda gerçekleştirilecek seçmelerde ise 9 farklı kulüpten 98 sporcu yer alacak.

Temsilcimiz Kdz. Ereğli Belediyespor Yönetim Kurulu, seçmeler ile ilgili sosyal medyadan yaptığı açıklamada; “Amacımız, bu kızlarımızın içinden Ebru Topçuları, Ece Türkoğulları, Berna Yeniçeriler, Derya Arhanlar çıkarmak ve Türk futboluna kazandırmak.” İfadelerine yer verildi.

Sakarya bölge seçmelerine oyuncuları katılacak kulüpler şu şekilde:

Altıpas Spor

Düzce Kadın Futbol Spor

Karadeniz Ereğli Belediye Spor

Kocaeli Bayan Futbol Kulübü

Sakarya Kadın Futbol Kulübü

Bursa bölge seçmelerine oyuncuları katılacak kulüpler:

Bilecik Spor

Bursa Soğanlı Spor

Çanakkale Gençlik ve Spor

Çimen Spor

Esentepe Spor

Kurşunlu Gençlik ve Spor

Panayır Spor

Tavşanlı Erdem Gençlik ve Spor

UM Sportif Faaliyetler Gençlik ve Spor

Editör: TE Bilişim