Zonguldak Devrek Çaydeğirmeni beldesinde yaşayan 16 yaşındaki Zonguldaklı sporcu Sudenur Basancı, Muaythai dalında şampiyon olmuştu. Türkiye Kick Boks Federasyonu tarafından 1-7 Temmuz arasında düzenlenen Türkiye Ferdi Kick Boks Şampiyonası'nda da şampiyon olan Sudenur Basancı, Muay Thai Dünya Şampiyonası ve Avrupa Kickboks Şampiyonası’nda milli formayla dövüşecek.

Şampiyon Sudenur Basancı 16 yaşında olmasına rağmen yurtdışında bayrağımızı dalgalandırarak ülkemizi gururlandırmak istediğini sıklıkla ifade ediyor ancak maddi imkanların kısıtlı olması genç sporcunun çalışmalarını olumsuz etkiliyor. Genç şampiyon maddi destek bekliyor.
Antrenör Cemal Kocabaş ise Sudenur’un çok başarılı bir sporcu olduğunu ifade ederek şöyle konuştu:
Biz 2018’in sonunda ortaokula giderken bu sürece başlamıştık. Ortaokuldayken kendi sıkletinde muaythai şampiyonu oldu. Ondan sonra da hiç mağlubiyet almadı. Milli Takım kriterlerini taşıyor ve milli takımda  seçmelerinde şampiyon olarak takıma seçildi. Pandemiden ötürü maçlar ertelendi. Bu sene 5 maç yaparak Muaythai dalında şampiyon olarak  Tayland Bangkok’ta Dünya Şampiyonası’na katılmaya hak kazandı. Şuan maddi zorluklar içinde bu yarışa hazırlanmakta hem moral bozukluğu hem de olumsuzluklar yaşıyor.


Çaydeğirmeni’nde ikamet ediyoruz, Sude ve ben tamamen buna odaklandık. Ailesi ve ben kendi cebimizden destek olmaya çalışıyoruz. Gelişim kamplarına katılması gerekiyor ancak gücümüz her şeye yetmiyor. Bazen özel maçlar için veya kamp için farklı şehirlere gittik daha önce ama şuan şampiyonalara hazırlanmak için gitmemiz gerekiyor. Belde Belediyemiz de destek veriyor ancak küçük bir beldeyiz ve gücü bir yere kadar yetiyor. Avrupa ve Dünya Şampiyonaları için kamplara gitmemiz, hazırlık yapmamız gerekiyor. Farklı antrenör ve farklı branşlarda çalışması gerekiyor., başka rakiplerle dövüşmesi lazım. Eğirdir Belediyesi’nin düzenlediği 30 Ağustos K-1 Kickboks  Altın Kemer Turnuvası’nda rakibini 2’nci Raundda nakavt ederek altın kemer kazandı.

Kızımız çok başarılı bir sporcu, daha da iyi olabilir. İyi çalışması gerekiyor. Kamplara gitmek için, hayatını tamamen bunun üzerine kurup çalışabilmek ve ülkemizi temsil etmek bayrağımızı her yerde dalgalandırmak için destek bekliyoruz. Bizim hedefimiz gümüş değil altın madalya! Neden küçük bir yerden böyle bir sporcu çıkmasın? Maddiyat düşünmeden, buna odaklanmamız gerek. Bu milli bir dava! Sponsorlardan ve sporseverlerden destek bekliyoruz” dedi.
Destek olmak isteyenler için Milli Takım Antrenörü Cemal Kocabaş’ın iletişim numarası: 05397730121