Türkiye Atletizm Federasyonu tarafından gerçekleşen Türkiye Büyükler ve U23 Atletizm Şampiyonası 4-6 Haziran 2021 tarihlerinde Burda'da  gerçekleştirildi.

Yapılan U23 Atletizm Şampiyonası’nda 110 metre engel kategorisinde başarılı Atletizm sporcusu  Doğukan Kilcioğlu, Zonguldak’ı gururlandırdı.

Zonguldaklı Milli sporcu Doğukan Kilcioğlu 110 metre engel kategorisinde 14.24 koşarak Türkiye şampiyonu oldu ve  bu derecesiyle Avrupa U23 şampiyonası barajını da geçmiş oldu.

 Kilcioğlu 14.24’lük derecesiyle 26-27 Haziran 2021 tarihlerinde Sırbistan’da yapılacak olan Büyükler Balkan Şampiyonası’nda Türkiye’yi Milli forma ile temsil etmeye hak kazandı.

Milli takım ve aynı zamanda Doğukan Kilcioğlu’nun antrenörü olan Utku Duman’ın da gelen başarı ve derecede büyük katkısı bulunuyor. Duman sporcusu Kilcioğlu’nu kutlarken Sırbistan’dan da başarıyla döneceklerine inandığını belirtti.

Gençlik ve Spor İl Müdürü Hakan Yüksel, sosyal medya hesabında. Doğan Kilcioğlu ve Antrenörü Utku Duman'ı tebrik etti. Yüksel “Sporcularımızdan Doğukan Kilcioğlu U23 Türkiye Şampiyonasında 110m engel kategorisinde 14.24 koşarak Türkiye şampiyonu olarak Avrupa U23 Şampiyonası barajını geçmiştir.

Bu derecesiyle Sırbistan'da 26-27 Haziran 2021 tarihlerinde yapılacak olan Balkan büyükler Şampiyonası kadrosuna girerek Atletizm Milli Takımında ülkemizi temsil etme hakkı kazanmıştır. Sporcumuz Doğukan Kilcioğlu ve Antrenörü Utku Duman' ı tebrik ediyor başarılarının devamını diliyorum.”