MFA Maske Fabrikası, Zonguldak’ta MFA Voleybol takımı kurdu. Yeni sezonda Türkiye Bayanlar Voleybol 2.Ligi’nden lige başlayacak olan MFA Zonguldak Spor Kulübü Başkanlığını ise MFA İş Güvenliği Medikal A.Ş. Genel Müdürü Fatih Furtun yapacak.
MFA Zonguldak Voleybol  Spor Kulübü Başkanı Fatih Furtun’un yaptığı yazılı basın açıklamasında şu ifadelere yer verdi:  “MFA Maske olarak 2008 yılında "Türkiye’nin Sağlıklı Nefesi" sloganı ile Zonguldak’tan yola çıktık. Bu süreçte, ürün ve hizmet kalitesi ile Türk sanayisinin güvenini kazandığımız gibi, Avrupa başta olmak üzere dünyanın birçok ülkesine de ihracat gerçekleştirerek ülke ekonomisine katkıda bulunma gayretimizi sürdürüyoruz. Bu yoğun çalışma ve gayretlerimizin neticesinde İstanbul’da bağlı olduğumuz ihracatçılar birliği İHKİB tarafından yayınlanan en yüksek ihracat yapan firmalar sıralamasında, 70 firmanın bulunduğu “Altın Liste” de yer aldığımızı öğrendik. Zonguldak’ın ulusal ve uluslararası marka değeri kazanan firmaları arasına girmek gurur verirken, motivasyon ve sorumluluğumuzu da yükseltiyor.


EKONOMİK VE SOSYAL GELİŞMEDE GELECEĞİN ADI: ZONGULDAK
Zonguldak, yıllardır ülkemizde “Emeğin Başkenti” olarak anılmaktadır. Kömür madenleri ve kahraman madencileriyle, çelikten seramiğe, enerjiden mobilyaya, gıdadan çimento ve inşaat malzemelerine birçok alanda çok önemli sanayi kuruluşlarıyla ülkemize önemli katkılar sağlamaktadır. Karadeniz’in çetin şartları ve doğasıyla mücadele eden insanlarıyla, aslında her daim değer üreten ve zorluklarla baş edebilmiş bir şehir Zonguldak. Cumhuriyet tarihimizde, özellikle sanayileşme alanında, önemli ve değerli bir yeri olan Zonguldak, son yıllarda tekrar, ülke kalkınmasının yeni ve önemli projelerinin aktörü haline geldi. Şehrimiz, yakın gelecekte hayata geçecek Filyos Limanı, Filyos Endüstri Bölgesi, Karadeniz Doğalgaz depolama ve dağıtım merkezi gibi dev yatırımlarla, Türkiye’de enerjinin ve lojistiğin yeni merkezi olmaya aday konumda. Bu gelişmelere paralel olarak Zonguldak’ın, hayata geçmekte olan ve geçirebileceği bazı yatırımlarla, bölgenin ticari ve turistik alanda da yeni bir çekim merkezi haline gelebileceğini öngörebiliriz. Bu durum şehrimizi, daha birçok farklı alanda da rekabetçi hale getirecektir.


MFA ZONGULDAK SPOR KULUBÜ KURULDU: ZONGULDAK’IN 2.LİG VOLEYBOL YOLCULUĞU DEVAM EDECEK
Zonguldak’ın bu potansiyelinin sportif, sosyal, kültürel, sanatsal projelerde de büyüyerek bir başarı hikayesine çevirebileceğine yürekten inanıyoruz. Bu inançla, fiziksel, zihinsel, toplumsal alanlarda, önemli pozitif sonuçları olan sportif faaliyetlerin içinde olmanın ve gençlerimizi spor yönünde desteklemenin doğru olacağı kararını verdik. Bilindiği üzere geçen yıl Türkiye Kadın Voleybol Ligi sezonunda, Çaydeğirmeni Belediye Spor Kulübü bayan voleybol takımı, bir üst kademeye namağlup yükselerek, Türkiye’de Ulusal 2. Voleybol Liginde mücadele etmeye hak kazanmıştı. Bu kızlarımızın başarısı ve hikayesi bizi etkiledi. Çünkü, üretimde ve iş dünyasında olduğu gibi sportif alanda da kadınlar dezavantajlı durumda. Özellikle Anadolu’da bu durum çok daha yaygın. Belediyemizin bu sezon çekilmesi ile yola devam edecek maddi imkanları kalmayan bu takımı, Zonguldak ve Zonguldaklı tüm kadınlar adına desteklemek ve daha yeni başarılar kazanmalarına fırsat vermek istedik. Bu durum, bizlerin güncel şirket politikaları ile de oldukça uyumlu. MFA MASKE olarak, kadın çalışanlara pozitif ayrımcılık uyguluyoruz. Bugün itibariyle MFA MASKE’nin işgücünün %85’i kadınlardan oluşmaktadır. Bu oranlar sadece üretimde değil, yönetim ve idari kademelerde de geçerlidir. Yüksek kadın istihdamının iş hayatına katkısı yanı sıra iş ortamlarına da pozitif yansıdığını sahada birebir görmekteyiz. BASIN AÇIKLAMASI - 05.11.2021 Dolayısıyla, sportif alanda da kadın sporculara pozitif ayrımcılık yaparak, kız çocuklarımıza umut ve teşvik olsun diye Zonguldak şehrinin en başarılı kadın voleybol takımını destekleme kararı almak, bizler için çok zor olmadı. Bu süreçte, Sn. Orhan YAZICI başta olmak üzere, takıma sahip çıkan ve bizlerle iş birliği içerisinde olan, DSI il müdürümüz ve DSİ Spor Kulübümüzün yöneticilerine teşekkür ederiz. Onların destek ve gayretiyle, takımının yeni sezonda MFA Zonguldak Spor ismi ile mücadele etmesi konusunda tam bir iş birliği sağladık. DSİ’spor ile birlikte, Zonguldak Valimiz başta olmak üzere, Milletvekillerimiz, Belediye Başkanımız, Gençlik Spor İl Müdürlüğü ve değerli kanaat önderlerinin sürece olumlu katkıları bizi cesaretlendirmiştir. Bu olumlu yaklaşımların teknik ekip ve takıma güven ve güç verdiğine inanıyoruz. Zonguldaklı genç kızlarımız için bu takımın umut kaynağı olacağını düşünüyoruz.


8-10 EKİM ZONGULDAK’TA TURNUVA VAR!!
Takım olarak, yeni sezon hazırlık çalışmalarına hızlı başladık. Geçtiğimiz günlerde Ankara’da Ankara DSI Spor ve Karayolları Spor ile hazırlık maçları yaptık. Ayrıca Amatör Sporcular Haftası kapsamında ‘Kömürün Kızları Hazırlık Turnuvası’ adını verdiğimiz ve ileriki yıllarda gelenekselleşmesini istediğimiz önemli bir turnuvayı başlatma kararı aldık. 8-10 Ekim arasında, THY Spor, Ankara Anadolu, Balıkesir Havran Fatih Belediye Spor gibi önemli ve değerli kulüpleri şehrimizde ağırlayacağımız bu turnuvanın takvimini yakında paylaşacağız. Bu turnuvanın gerçekleşmesini sağlayan, Gençlik Spor İl Müdürlüğümüze tekrar teşekkürlerimi sunmak isterim. Nihai olarak, MFA Zonguldak Spor Kadın Voleybol takımımız, 2021 – 2022 Türkiye Kadın Voleybol 2. Liginde, DSİ Spor ile iş birliği halinde, Zonguldak halkını gurur ve heyecanla temsil edeceklerini ve sahada tüm güçlerini ortaya koyacaklarının sözünü verdiler. Bu noktada Voleybol Takımı Teknik Ekibimize ve sporcularımıza güvenimiz ve desteğimiz tamdır. Başarıyı arzulayan, şehri temsil eden “Kömürün Kızları”nı sizlerin de yürekten destekleyeceğinize inanıyoruz. Bu takımın muhtemel başarısı geriden gelenlere umut ve güç kaynağı olacaktır. Artık bu kararla MFA, Zonguldak başta olmak üzere bölgemiz ve ülkemiz ekonomisi için üreterek mücadeleye devam ederken, diğer yandan MFA Zonguldak Spor Kulübü ile de Zonguldak’ta gençlerimize katkı sağlayan sportif projeler için büyük bir inançla çalışmaya gayret edecektir. MFA Zonguldak Spor Kulübü’nün yönetimi profesyonel olarak bizde olabilir ancak başarıları tüm Zonguldak halkına ait olacaktır. Gençlerimize ve çocuklarımıza hep birlikte güç verelim. Tüm Zonguldak halkına ve spor dünyasına yeni kulübümüzün hayırlı ve uğurlu olmasını, gençleri yeniden umutlandırmasını dileriz”