Şubat ayının en çok konuşulan takımları, futbolcuları, kulüp yöneticileri, teknik direktörleri ve hakemleri belli oldu. Medya Takip Merkezi’nin (MTM), Türkiye Spor Yazarları Derneği için hazırladığı rapora göre; ay boyunca spor medyasının gündeminde en çok yer alan konular: Fenerbahçe – Galatasaray derbisi, Mesut Özil’in İstiklal Marşı’na eşlik etmesi ve Galatasaray’ın çalıştırıcısı  Fatih Terim oldu.
İşte araştırmanın detayları. Süper Lig’in 24. Haftasında oynanan Fenerbahçe – Galatasaray derbisinin yankıları Şubat ayı spor gündemine damga vurdu.  Şampiyonluk mücadelesi veren iki ezeli rakip, Kadıköy'de karşı karşıya geldi.
Koronavirüs önlemleri kapsamında seyircisiz oynanan zorlu mücadelede Galatasaray, yeni transferi Mısırlı oyuncu Mostafa Mohammed'in golüyle sahadan 1-0 galip ayrılarak Fenerbahçe'nin 9 maçlık yenilgisizlik serisini sona erdirdi. Galatasaray, ligde geçen sezon 3-1'lik skorla 20 yılı aşkın süre sonra deplasmanda yendiği rakibini Kadıköy'de bu sezon da mağlup etmeyi başardı.
MESUT ÖZİL ALMANYA’DA DA GÜNDEM OLDU!
Fenerbahçe’nin devre arasında Arsenal’den kadrosuna kattığı yıldız futbolcu Mesut Özil, Göztepe maçı öncesi verdiği görüntüyle Almanya’da haber oldu. Almanya Milli Takımı forması giyerken, Milli Marş’a eşlik etmediği için eleştirilen Mesut Özil’in, Göztepe maçı öncesi İstiklal Marşı okuması basında geniş yer aldı. Mesut Özil’in ilk kez bir Milli Marş’a eşlik etmesi, Bild gazetesi tarafından şaşkınlıkla karşılandı. 32 yaşındaki yıldız futbolcunun maç öncesi İstiklal Marşı’nı okurken çekilen bir görüntüsünü haberine taşıyan Bild “Mesut Özil normalde iyi bir şarkıcı olarak bilinmez. Herkes Milli Marş okurken onun dudakları kapalı kalırdı. Hem Alman Milli Takımı’nda hem de yeni takımı Fenerbahçe’de Milli Marşlara eşlik etmezdi. Ancak Göztepe maçı öncesi bu durum değişti. Mesut Özil’in ilk kez bir Milli Marş’a eşlik etmesi herkesi şaşırttı” ifadelerine yer verdi. 
Ocak ayının ardından Şubat ayında da en fazla konuşulan futbolcu olan Mesut Özil, Türk medyasında 13 bin 356 habere adını yazdırarak listenin ilk sırasında yer aldı. İkinci basamakta ise Fenerbahçe’nin orta saha oyuncusu İrfan Can Kahveci 8 bin 649 haber ile yer alırken, listenin üçüncü sırasında ise 8 bin 447 haber ile Galatasaray’ın kalecisi Muslera yer aldı.
Fenerbahçe’ye Şubat ayı yaramadı…

Devre arasında Mesut Özil ve İrfan Can Kahveci gibi yıldız isimleri kadrosuna katan Fenerbahçe; ligin ikinci yarısına istediği gibi başlayamadı. Şubat ayı içerisinde 2 lig 1 kupa maçı olmak üzere Kadıköy’de üst üste 3 mağlubiyet alan sarı-lacivertli takım büyük bir şok yaşadı. Bu sezon evinde 5. mağlubiyetini alan Fenerbahçe 28 yıl sonra bir ilki yaşadı. İlk olarak ezeli rakibi Galatasaray’a 1-0 yenilen Fenerbahçe, bu maçın ardından Kadıköy’de çıktığı bir sonraki lig maçında da Göztepe’ye aynı skorla mağlup oldu. Kupa maçında ise Aykut Kocaman’ın çalıştırdığı Başakşehir’e de yenilen Fenerbahçe Ziraat Türkiye Kupası’nda havlu attı. 
Spor basınında toplam 81 bin 988 haberde yer alan Fenerbahçe, saha sonuçlarını alamasa da en fazla konuşulan takım olma unvanını sürdürmüş oldu. Listenin ikinci sırasında 77 bin 937 haber ile Galatasaray yer alırken, üçüncü sırasında ise 54 bin 539 habere konu olan Beşiktaş yer aldı.

Editör: TE Bilişim