Milli Sporcu Sudenur Basancı İranlı rakibi Mahsa Mahmoudpour ile Antalya’da yaptığı Prestij maçını hakemlerin kararıyla 2-1 kaybetti. Sudenur Basancı’nın antrenörü Cemal Kocabaş ise maçın ardından Z HABER’den Ali Sencer Arslan’a konuştu.

Sırbistan’da düzenlenecek Avrupa Şampiyonası için kampa gittiklerini belirten Kocabaş “Maçımız iyi geçti, bir sıkıntı yok. Gayet verimliydi, zaten kendimizi denemek için gitmiştik. Maçı kazandık ama puanla misafir sporcuya verdiler. Demek ki hakemleri de yenmemiz gerekiyormuş. Maçı normal şartlarda biz kazandık ama 2-1 karşı tarafa verdiler. Sude üst sıkletinde dövüştü yani Sude gençler kategorisinde yarışıyor ancak bu dövüşte büyükler kategorisinden bir rakibiyle dövüştü. Maçımız çok verimliydi. 3 raunt başa baş maç yaptı. Normalde 2 dakikadan 3 raunt oluyor amatör maçlar. Biz 3 dakikadan 3 raunt profesyonel maç yaptık. Çok güzeldi, memnun kaldım. Büyüklerde bile dövüşse şampiyon olur.” Dedi.

Destek görmeye başladı
Ayrıca Sırbistan’ın Montenegro kentinde düzenlenecek Avrupa Şampiyonası’nda milli forma giyecek olan Sudenur Basancı’ya Zonguldak’tan destek bulundu. Antrenör Kocabaş, Avrupa Kickboks Şampiyonası öncesi Sudenur’un ana sponsorluğunu üstlenen, “Kolçak Mobilya ‘dan Cengiz Kolçak’a, FE Motors’tan Fuat Erkan’a, Tabakoğlu Petrol’den Fikri Tabakoğlu’na ve MFA Maske’den Murat Uzun’a teşekkür ediyorum. Sporun dili ve siyaseti olmaz” dedi.

Editör: TE Bilişim