Zonguldak Kömürspor’ da tek liste ile gerçekleştirilen olağan genel kurulda, M. Salih Demir kulübün yeni başkanı seçildi.

Yapılan genel kurul sonrasında Başkan M. Salih Demir, Zonguldak Kömürspor’un geleceği hakkında çok önemli açıklamalarda bulundu. 

Misli.com 2.Lig’de mücadele edecek olan temsilcimiz Zonguldak Kömürspor’un olan genel kurulu bugün saat 17.00’da TSO toplantı binasında gerçekleşti.  Tek liste ile girilen kongrede Demir Madencilik Yönetim Kurulu Başkanı M. Salih Demir kulübün yeni başkanı seçildi.

Zonguldak Kömürspor’un yeni Başkanı M. Salih Demir, Zonguldak Kömürspor’un eski Kulüp Başkanı Süleyman Caner olmak üzere, teknik direktör, transfer ve Zonguldak Kömürspor’un geleceği hakkında önemli açıklamalarda bulundu. 

‘’HEDEFİMİZ İLK OLARAK TAKIMI LİG’DE TUTMAK’’

Zonguldak Kömürspor’a yeniden başkan olduğu için mutlu olduğunu belirten Zonguldak Köçmürspor’un yeni Başkanı M. Salih Demir, ‘’Genel kurulumuzu yaptık. Bugüne kadar sizler benden daha iyi takip ettiğiniz. Zonguldak Kömürsporun nasıl geldiğini. Bugün Zonguldak Kömürpor’a başkan adayı aradık. Zonguldak Kömürspor ortada bırakmamak için geldik başkan olduk. Zonguldak Kömürspor başkan olmak bir şereftir. Tekrar başkan olduğum için mutluyum Zonguldak’a hayırlı olsun. Bizim ilk hedefimiz takımı ligde tutmak. Güzel şeyler olursa hedefi yukarı çıkarmak istiyoruz. ‘’dedi. 

‘’MADENCİLERLE BİR ARAYA GELECEĞİZ’’

Ton başına kömürden pay kesilmesi konusunda Madencilerle görüşeceklerini belirten Zonguldak Kömürspor’un yeni Başkanı M. Salih Demir, ‘’Dedeman otelde cumartesi günü yönetimi toplantıya davet edeceğim. Görev dağılımı yapacağız. İlk başlayacağımız proje üst düzey üyelik olacak. Ardından madenci arkadaşlarımızla görüşüp kömürden pay kesilmesini ileteceğiz.''dedi.   

‘’VALİ MUSTAFA TUTULMAZ VE BAŞKAN Ö. SELİM ALAN’DAN DESTEK BEKLİYORUZ’’

Tesisleşme konusunda  Zonguldak Valisi Mustafa Tutulmaz ve Belediye Başkanı Ömer Selim Alan’dan destek beklediklerini belirten Zonguldak Kömürspor'un yeni Başkanı M. Salih Demir, ''Sayın valimizden desteklerini bekliyoruz. Futbolcular İstanbul'dan çıktıktan sonra Zonguldak’a geliyorlar çok büyük bir camiaya geldik diyorlar. Biz tesisleşme anlamında sayın valimizden çok büyük destek istiyoruz. Ve belediye başkanımızın da desteğini bekliyoruz.’’dedi. 

‘’ ZONGULDAK KÖMÜRSPOR’A KİMSE SAHİP ÇIKMADI"

Zonguldak Kömürspor demirlerin takımı değil Zonguldak’ın takımı olduğunu söyledik, ama kimse sahip çıkmadığını ifaden Zonguldak Kömürspor’un yeni Başkanı M. Salih Demir, ‘’Biz iyi bir şeyler yapmaya çalışıyoruz. Ama bizi eleştirmeye devam edecekler. Daha önce de demiştim bu takım demirlerin takımı değil bu takım Zonguldak'ın takımı. Bunu söylemekle ısrarcıyım. Bizler bu takımı ileri getirmek için elimizden geleni yapacağız. Eğer başka biri başkan olsaydı biz maçlara dahi gitmeyecektik. Bundan sonra olumsuz bir eleştiri olacağını düşünmüyorum. Biz söyleyeceğimizi söyledik. Biz dedik Zonguldak’ın malı Zonguldak'ındır gelin alın dedik almadılar. İl dışından çok isteyen vardı. Zonguldak'ın şirket takımı diyorlar ama baktığımızda Trabzonspor Galatasaray gibi takımların da şirket olduğunu görüyoruz. Ama bir şirket kolay kapatılmıyor. Ama biz bu şirketi kapatma sürecine sokacağız. Bir takım şirket kuruluğuna daha iyi yönetiliyor. ’dedi.

‘’SÜLEYMAN CANER BU TAKIM İÇİN ÇOK ŞEY YAPTI, KENDİSİNE TEŞEKKÜR EDİYORUZ’’

Zonguldak Kömürspor’un eski kulüp Başkanı Süleyman Caner’in Zonguldak Kömürspor’a yaptığını hiç kimsenin yapmadığını belirten Zonguldak Kömürspor’un yeni Kulüp Başkanı M. Salih Demir, "Süleyman Caner’in Zonguldak Kömürspor’a yaptığını hiç kimse yapmamıştır. Yeri geldi takvim sattı yeri geldi saat sattı. Saldırılara rağmen bu işleri yaptı. Buradan Süleyman Caner’e çok teşekkür ediyorum. O zaman takımı bırakmamız gerekiyordu. Sebeplerini biliyorsunuz burada söylememe gerek yok. Bizim Süleyman Caner’e kırgınlığımız yok. Ama bu bir görev değişimi. Bundan sonra daha başarılı olacağımıza inanıyorum.’’dedi.

‘’TEKNİK ADAM YERLİ DE OLABİLİR İL DIŞINDAN DA OLABİLİR’’

Zonguldak Kömürspor’un yeni sezonda teknik direktör kim olacak soruna cevap veren Zonguldak Kömürspor’un yeni Başkanı M. Salih Demir, ‘’Teknik Direktör ve futbolcu transferi konusunda yönetim kurulumuzda görüşüp karar vereceğiz. Yeni Teknik Direktör yerli veya yabancı olmasından çok Zonguldak Kömürspor’a faydalı olması önemli. Henüz karar vermedik. Geçtiğimiz sezon Zonguldak Kömürspor forması giyen ve bize uyumlu olduğunu düşündüğümüz en iyi 5-6 futbolcumuz ile tekrar anlaşacağız. Onları kadroda tutup teknik heyetin raporu doğrultusunda dış transfer çalışmalarına başlayacağız. Hiç kimse merak etmesin.’’dedi. 

İŞTE YENİ YÖNETİM

Salih Demir,  Adil DILAVER, Ali KARANFIL, Cengiz AKBAŞ, Cengiz GÜRLEYEN,  Davut ACAR, Dogan ŞİŞMAN, Engin KÜÇÜKARSLAN, Erim Zeki BERBEROĞLU, Fatih TOPÇU, Güray TOPAL, Hakan KIRANSOY, Halil DEMIRER, Hasan Hüseyin DEMIR, Hüseyin DEMIR, Huseyin ŞENGÜN, Ismail GULAY, Lütfi AYDIN, Mehmet AR, Mehmet Emin BOZ, Muhammet CUNTAY, Murat CANDAŞ, Özer INCEGUL, Sabit DANIŞ, Şaban AYDEMİR, Şükrü ÖZTÜRK, Tayfun DEMİR.

Editör: TE Bilişim