Misli.com 2. Lig Beyaz Grup’ta ikinci yarının ilk maçında İnegölspor'u 2-1 yenerek lige 3 puanla başlayan Kırmızı lacivertli temsilcimiz Zonguldak Kömürspor'da teknik adam Barış Şeref, takımın psikolojik desteğinden transferlerine kadar oyuncuların performansı ve Zonguldaklı teknik adamlar hakkında çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Takımın başına geldiğinde ilk olarak futbolculara psikolojik destek verdiğini belirten Şeref, “Biz geldiğimiz zaman arkadaşlarımıza psikolojik olarak destek verdik. Kuvvet yönünden de destek verdik ve ikinci bölgeyi çalıştırdık. Devre arasındaki kampta bunları çalıştık. Tek dezavantajımız hazırlık maçı oynayamadık. Bu çalıştıklarımızı ne kadar yapabilecektik bunu bilmiyorduk. Maçta yüzde 60’ını gerçekleştirdik. Tüm futbolcularımız katkıda bulundular ama biz bununla yetinmeyeceğiz. Her maçta ne kadar çok puan alabilirsek onun için mücadele edeceğim"dedi.

NE KADAR AZ HATA OLURSA O KADAR İYİ

İnegöl maçında yaşanan bireysel hatalara değinen Şeref, “Bireysel hatalar var. Bireysel hata olmadan gol olmuyor. Bizim attığımız golde o şekilde oldu. Ne kadar az olursa o kadar iyi. İlk olarak takım olacağız. Takım olduktan sonra problem yok. Golden başka pozisyonlarda verdik bireysel hatalar sonucunda. Bizim de net 4-5 pozisyonumuz var. Becerisizlikten değil asla. Bir tanesi olsaydı 3-4 gol olurdu.” dedi.

1-2 TRANSFER DAHA YAPMAMIZ GEREK

Transfer dönemi ile ilgili de açıklamalar da bulunan Şeref, “Transferi hiç tamamlamadım. Transfer ihtiyacım var. Olmazsa da sıkıntı yok çünkü aralarında çok fark yok. Gelen oyuncular gidenlere göre daha kaliteli oyuncular. Çok paramız olmadığı için istediğimizi alamıyoruz. Alamadığımız zaman da benim buradaki görevim var olan takımdan en iyisini çıkarabilmek. Bütün oyuncular tam olarak mücadele etmek zorunda. Kaliteli oyuncu olunca daha çok teknik taktik olaylarına giriyoruz ve daha güzel işler ortaya çıkıyor. Benim takımım her zaman mücadele edecek. Gelen topçularımız kaliteliler. Katkı sağlayacaklar diye düşünüyorum. Bana kalırsa 1-2 transfer daha yapılmalı.” dedi.

1 MAÇLIK TAKIM DEĞİLİZ

İnegölspor karşılaşmasında performanslarıyla ön plana çıkan İhsan Furkan Deniz ve Ahmet Hakan Demirli ile ilgili konuşan Şeref, “Furkan ile biz ilk yarının son maçının ardından konuştuk. Furkan’a ‘Böyle geleceksen ikinci yarıya gelme’ dedim. Çok kaliteli bir çocuk, topu da çok iyi ama oynadığı futbol yeterli değildi. Söz vererek gerekeni yapacağını söyledi. Çok çalıştı ve gerekeni yaptı. Ahmet’te aynı şekilde oldu. 2 hafta forma şansı vermedik. Çalışacaksın ve ‘Ben bu formayı aldım. Benden alamayacaksın’ diyeceksin dedim. Evet bu maç güzel oynadılar ama yetti mi? Hayır! Lig yeni başladı.1 maçlık performans bizi kesmez. Bu seviyeden aşağı düşmeyeceksin. 1 maçlık takım değiliz. Bizim armanın ölüsü zaten bu puanı alır. Ben ya da bir başkası hiç fark etmez. Bizim de bu duruma katkı sağlamamız gerekiyor. Olumsuzlukları bir kenara bırakıp olumlu şeyleri düşüneceğiz. “ dedi.

EN ÇOK POZİSYON BULDUĞUMUZ MAÇTI

İnegölspor karşılaşması ile ilgili “En çok pozisyon bulduğumuz karşılaşmaydı “diyen  Şeref, “Çok pozisyondan ziyade 2 pozisyon bul ve işi bitirip gel. Çünkü öyle bir lig. 1-0 öndeydik. Onlar attı. 1-bitseydi ‘Eyvah’ diyecektik. Ben çok pozisyonu 3-1, öndeyken bulayım. Değerlendirmek önemli. Biz bunları önümüzdeki maçlarda değerlendireceğiz.” dedi.

BENİ BU ZAMANA KADAR TANIYAMADILARSA, BUNDAN SONRA DA TANIYAMAZLAR

Teknik adam Barış Şeref Zonguldaklı tecrübeli teknik adamlara da seslendi. Şeref, “Beni bu zamana kadar tanımadılarsa, bundan sonra da tanıyamazlar. Futbol camiası için konuşuyorum. Ben profesyonel olsun, amatör olsun her zaman yanlarında koştum. Spor yapsın yapmasın herkese yardımcı oldum. 25 yıldan beri bu işin içerisindeyim. Benim terlemediğim gün sayısı çok azdır. Teknik adamlık anlamında takımın başında ben varım ama daha önce çalıştığım arkadaşlarım oldu. 5 yıldan beri bu kulüpteyim. Şenol Hoca ve Fatih Hoca ile çalıştık. İyi bir ekiptik. Şimdi sıra bizde. Orada çalıştığımın daha fazlasını yapıyorum ve yapmak zorundayım. Bu kulüpte taşın altına elini, yüreğini kimse kolay kolay atamaz. Biz de o yürek var. Zonguldak küçük şehir ama birbirimizi fazla destekleyemiyoruz. Çok değerli hoca, yönetici ve basın arkadaşlarımız var. Benim de bir hedefim var. Ben maksimum çalışacağım. Kimse bize hiçbir şeyi hediye etmeyecek. Tırnaklarımızla kazıya kazıya alacağız. Biz oralara çıkacağız sonrasında zaten gelmeyen o kişiler gelirler. Biz laf gereği değil, her zaman Zonguldaklıyız. Zonguldak çocuğu her zaman başarılı olacak. Çok değerli hocalarımız var. Şenol Hoca, Faruk Hoca, Taylan ve Mustafa Hoca gibi. Onlar gelemiyorlarsa ben gideyim yanlarına. Hepsini buraya davet ediyorum. Ben burada oturmayacağım. Buralar sizin. Gelsinler konuşalım. Bir şeyler paylaşalım. Teknik, taktik anlamında bir şeyler paylaşalım.” dedi.

Editör: TE Bilişim