Türkiye Futbol Federasyonu 2022-2023 sezonunda TFF 2. Lig’de yer alacak olan takımların, bugün yapılan kura çekimiyle gruplarını belirledi.

2022-20223 sezonunda TFF 2. Lig Kırmızı ve Beyaz Grup olarak iki gruba ayrılırken, Beyaz Grup'ta 19, Kırmızı Grup'ta 20 takım yer alacak.

TFF Hasan Doğan Milli Takımlar Kamp ve Eğitim Tesisleri'nde gerçekleştirilen kura çekimine TFF Kulüplerinden Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Volkan Can, TFF Genel Sekreter Yardımcısı Özcan Şepik, Maç Planlama Müdürü Besim Yalçın,  kulüp başkanları ve temsilcileri katıldı.

KÖMÜRSPOR KIRMIZI GRUP’TA

Zonguldak Kömürspor Kulüp Başkanı Sabit Danış ve Genel Kaptan Erim Zeki Berberoğlu’nda yer aldığı kura çekiminde Zonguldak Kömürspor  20 takımdan oluşan 2. Lig Kırmızı Grup’ta yer aldı.

KIRMIZI GRUP’TA TAKIMLAR ŞU ŞEKİLDE

1461 TRABZON FK

ADIYAMAN FUTBOL KULÜBÜ A.Ş

ANKARA DEMİRSPOR

BALIKESİRSPOR

BUCASPOR 1928

ZONGULDAK KÖMÜRSPOR

DİYARBEKİR SPOR A.Ş

ETİMESGUT BELEDİYESPOR

FETHİYESPOR

GMG KASTAMONUSPOR

İSKENDERUNSPOR A.Ş

KARACABEY BELEDİYE SPOR A.Ş

KIRŞEHİR BELEDİYE SPOR

KOCAELİSPOR

PAZARSPOR

SARIYER

SERİK BELEDİYESPOR

SİLAHTAROĞLU VAN SPOR FK

UŞAK SPOR A.Ş

WEECOINS KIRKLARELİSPOR

ELMAS’IN İLK RAKİBİ KİM OLACAK!

Kırmızı grupta 20, Beyaz grupta 19 olmak üzere 39 takımın mücadele edeceği ligde fikstür çekimi ise  önümüzdeki günlerde gerçekleştirilecek. Çekilecek  fikstür çekiminde Zonguldak Kömürspor’un ilk rakibinin kim olacağı ise şimdiden merak ediliyor.

LİG 27-28 AĞUSTOS'TA BAŞLAYACAK, 29 NİSAN’DA SON BULACAK

TFF 2. Lig 27-28 Ağustos'ta başlayacak , 29 Nisan 2023'te sona erecek.

3 TAKIM 1. LİGE ÇIKACAK

İki Grup’ta ligi zirvede bitirecek olan iki takım direkt TFF 1. Lig’e çıkacak. İki Grup’ta ligi ilk 5’te bitirecek takımlar ise play-off oynama hakkı kazanacak. Play-off’ta şampiyon olan ekip ise 3. Takım olarak TFF 1. Lig’e çıkacak.