TFF 2. Lig  temsilcimiz Zonguldak Kömürspor yönetimi, yeni sezonda teknik direktör Şenol Demir'in raporu doğrultusunda iç ve dış transfer çalışmalarına start verdi.
İç transferde sözleşmesi biten bazı oyuncular ile anlaşacak olan kırmızı-laciverti yönetim, dış transferde de yaklaşık 5-6 oyuncuyu transfer ederek kadrosuna katacak. 
Bu kapsamda Zonguldak Kömürspor yönetimi, dış transferde Zonguldak doğumlu olan 23 yaşındaki kanat oyuncusu ve frikik ustası Alpay Koçaklı'yı da gündeme aldığı öğrenildi. 
Geçtiğimiz sezon Şenol Demir' in Alpay Koçaklı'yı istemesi sonrasında yönetim harekete geçmişti.  Ancak Alpay Koçaklı 2. Lig ekibi Sivas Belediyespor'a söz vermesi nedeniyle orayla anlamış ve Zonguldak Kömürspor'a da teklifi için de teşekkür etmişti.
Bu sezon Sivas Belediyespor'da başarılı bir sezon geçiren Koçaklı, attığı ve attırdığı gollerle de adından çok fazla söz ettirdi.
Zonguldak Kömürspor olmak üzere yeni sezon öncesinde bir çok takımında transfer listesinde bulunan Koçaklı'ya Kırmızı-lacivertli yönetim önümüzdeki günlerde bir araya gelerek görüşme yapacağı öğrenildi. 
ALPAY KOÇAKLI, ŞENOL DEMİR’İN ÖĞRENCİSİ
Ayrıca Teknik Direktör Şenol Demir 2009-2010 futbol sezonunda Devrek Belediyespor’u çalıştırdığı dönemde öğrencisi olan Alpay Koçaklı’yı alt yapıdan alarak Devrek Belediyespor A takımına kazandırmıştı.
İŞTE OYNADIĞI TAKIMLAR
Zonguldak doğumlu olan 23 yaşındaki kanat oyuncusu  Alpay Koçaklı futbola Devrek Belediyespor’da başladı. Ardından Kardemir Karabükspor, Gaziantepspor, Alanyaspor, Sakaryaspor, Adanaspor, Giresunspor ve son olarak da Sivas Belediyespor’un formasını giydi. 
İKİ KANAT VE FORVET ARKASINDA OYNAYABİLİYOR
23 yaşındaki tecrübeli genç oyuncu Alpay Koçaklı, asıl mevkii sağ kanat olmasına rağmen sol kanat ve forvet arkasında da oynayabiliyor. İki ayağını iyi kullanabilen Koçaklı attığı frikik golleri ile adından çok fazla söz ettirdi. 
FRİKİK GOLLERİ İLE TÜRKİYE’NİN GÜNDEMİNE OTURMUŞTU 
Özellikle Koçaklı, Türkiye Kupasında Trabzonspor’a ve Türkiye 19 Yaş Altı Futbol Milli Takımı'nın, Ukrayna ile oynadığı maçta da attığı iki frikik golü ile de Türkiye’nin gündemine oturmuştu.

İŞTE PERFORMANSI
Koçaklı, Kardemir Karabükspor’da 4 kez forma giydi, 1 gole imza attı. Gaziantepspor’da 18 maç 3 gol, UEFA 19 Şampiyonası’nda Türkiye Milli Takımı’nda 6 kez forma giydi 2 gol attı. Adanaspor’da 2 kez forma giydi, Alanyaspor’da 2 kez forma giydi 2 gol kaydetti. Giresunspor’da 12 maç, Sakaryaspor’da 22 maç forma giyen Koçaklı Sivas Belediyespor’da ise 58 kez forma giydi ve rakip filelere ise 16 gol kaydetti.    
117 MAÇTA 24 GOL KAYDETTİ
Koçaklı, kariyerinde 117 kez forma giyerken rakip filelere ise 24 gol attı.

Editör: TE Bilişim