Kdz. Ereğli Belediyespor Kadın Futbol takımı İTÜ ETA Vakfı Kdz. Ereğli Doğa Koleji’nde söyleşiye katıldı. Futbolcular, Kadın futbolunun şuan ki durumu, yapılması gerekeler, kadın futbolunda yaşanan sorunlarla ilgili görüşlerini belirtti. Sporcular daha sonra öğrencilerin sorularını yanıtladı.

Turkcell Kadınlar Futbol Süper Lig’de mücadele eden Kdz. Ereğli Belediyespor Kadın Futbol takımı İTÜ ETA Vakfı Kdz. Ereğli Doğa Koleji’nde söyleşiye katıldı.

Söyleşiye, Kdz. Ereğli Belediyespor Kulübü As Başkanı Sertan Kuzu, Yönetim Kurulu Üyesi Serkan Aydemir, Katın Futbol takımı Teknik Direktörü Faruk Varlık ile futbolcular Damla Bozyel, Rabia Civan, Selin Türkoğlu, Ayşe Şevval Aydın, Helin Ataç, Rashida Marie Beal, Lidiane Riberio ile ile Yağmur, Buse, Sena, Esma ve Ayza katıldı.

TAKIMIN MİMARI HALİL POSBIYIK’TIR

Kdz. Ereğli Belediyespor Kulübü As Başkanı Sertan Kuzu söyleşide Başkan Halil Posbıyık’ın takımı kurulmasında büyük emeğinin ve teşviki olduğunu, takımı önemsediğini ifade ederek ligin geldiği nokta ve yapılması planlanan çalışmalar hakkında bilgi verdi.

Kuzu, ayrıca Türk milli takımına bugüne kadar birçok futbolcu verdiklerini vurgulayarak Ereğli Belediyespor’un, Başkan Halil Posbıyık'ın verdiği destek ile 12 branşta yüzlerce çocuğu spora kazandırdıklarını belirtti.

2004’DE SALVARSPOR – ALTYAZMALISPOR İLE BAŞLAYAN HİKÂYE…

Kadın Futbol Takımı Teknik Direktörü Faruk Varlık ise 2004 yılında Başkan Halil Posbıyık’ın katılımıyla Kaptaş’ta oynanan Şalvarspor – Alyazmalıspor gösteri maçıyla başlayan Kadın futbol takımı serüveni hakkında öğrencilere bilgi verirken kadın futbolunun bugünkü durumu hakkında açıklamalarda bulundu.

Söyleşiye katılan futbolcular ise Kadın futbolunun şuan ki durumu, gelişimi, yapılması gerekeler, kadın futbolunda yaşanan sorunlarla ilgili görüşlerini belirtti. Sporcular daha sonra öğrencilerin sorularını yanıtladı.

İMZALI FORMA

Kulüp As Başkanı Sertan Kuzu, Okul Müdürü Caner Özçep’e Başkan Halil Posbıyık ve futbolcuların imzalarının bulunduğu forma hediye ederek öğrencilere ve öğretmenlere Kdz. Ereğli Belediye ve Kulüp Başkanı Halil Posbıyık’ın selamlarını iletti.

 SÖYLEŞİ VE GÖSTERİ MAÇI BÜYÜK İLGİ GÖRDÜ

Söyleşi sonrası futbolcular ve öğretmenler spor salonunda karşılaşırken, öğrenciler ve  büyük ilgi gösterdi.

Editör: TE Bilişim