Günlerdir spor kamuoyu tarafından Kdz.Ereğli Belediyespor Başkanı olması istenen ve toplumdan büyük destek gören İş İnsanı Akın Katı kendisine yönelik yapılan kirli kampanyaların olduğunu söyleyerek tüm amatör spor dallarından çekildiğini belirtti.
Kdz. Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık’ın akrabası olduğunu ve her daim kendisine büyük saygı duyduğunu vurgulayan Katı, olası bir başkan olması durumunda yaptığı hazırlıkları da kamuoyu ile paylaştı.
Akınspor Fahri Başkanı, Sanayici, İş İnsanı Akın Katı sosyal medya hesabından yaptığı açıklama şöyle;“Çok değerli spor kamuoyuna sevgi ve saygı ile. Bilindiği üzere son birkaç gündür adımın anılmasından dahi gurur duyduğum, Kdz. Ereğli Belediyespor başkanlığında ismimin geçiyor olması, her şeyden önce akrabam, sevgi ve saygı duyduğum Kdz. Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık’ın önderliğinde gönül verdiğim Kdz. Ereğli Belediyespor başkanlığında ismimin deklare edilmesi, spor kamuoyunun şahsıma gösterdiği teveccühü beni ziyadesi ile gururlandırmıştır.
Bu şerefli görevde ismimin anılmasının ardından benimle birlikte bu işe gönül veren ve elini taşın altına koymaya hazır olan sanayici ve iş insanlarından oluşan yol arkadaşlarım ile gerekli olan bütçe, transfer ve teknik adam gibi her türlü konularda çalışmamızı yaparak başta Kdz. Ereğli Belediye Başkanı ve Ereğli Belediyespor sevdalılarının, taraftarlarının yüzünü kara çıkartmamak ve Silivri maçı sonrası şehirde kaybolan heyecanı tekrar ateşlemek için yola çıktık.
Tüm bu çalışmaları yaparken kimseyi kırmadan, kimseyi zan altında bırakacak ve dedikoduya yol açacak hiçbir girişimde ve faaliyette bulunmadan, tek derdimiz  Kdz. Ereğli Belediyespor’umuzun başarısıydı.
Amaç ve hedef Türkiye profesyonel ligler ve üst liglerdi. Teknik adam ve futbolcu olarak öylesine isimlerle konuştuk ki şehirde büyük heyecan uyandıracak isimlerdi.
Şahsım Sanayici ve İş İnsanı olarak Karadeniz Ereğli’de sayısız insana çalışma imkânı sunarak, Ereğli ekonomisine katkıda bulunmakla beraber, şirketimiz bünyesinde 5 adet faal futbolcuya iş imkânı sunduk. Hedeflerimiz arasında bu sayıyı artırmakta vardı.
Fakat edindiğim bilgiler doğrultusunda mevcut Kdz. Ereğli Belediyespor yönetimindeki arkadaşlarımızın devam edeceklerini öğrenmiş buluyorum. Öncelikle kendilerine bu yolda başarılar diliyorum.
Ailem ile yapmış olduğum istişareler sonucunda şahsıma karşı bazı kişilerce yapılan kirli kampanyanın beni ve ailemi son derece üzdüğünü ve kırdığını bilmenizi isterim.
Bu neticeden yola çıkarak, şahsım ve şirketim tüm amatör sporlardan çekilme kararı almıştır. Bu süreçte beni destekleyen Ereğlispor’a gönül vermiş herkese, ekibime, şahsım ile yola çıkmış iş insanlarına ve çok değerli basın mensuplarına teşekkürü bir borç biliyor, haklarını helal etmelerini istiyorum.” ifadelerine yer verdi.

Editör: TE Bilişim