Kocaeli ilçesine bağlı Gebze’de 13-14 Nisan tarihleri arasında gerçekleşen modern pentatlon Analig Türkiye finallerine il karması olarak katılan Zonguldak Yüzme Kulübü sporcuları ilk kez katıldıkları müsabakada önemli bir başarıya imza attılar. 
GZONGULDAKLI YÜZÜCÜLER TÜRKİYE 2'İNCİLİGİ VE 3'ÜNCÜLÜK ELDE ETTİ
Yapılan yarışlarda 2009 kız Bayrak takımı'nda Zonguldaklı Lina Kumsal Güngören, Ada Berva Hamarat, İpek Güner 691 puan toplayarak Türkiye 2’ncisi olurken, Zonguldak takım halinde ise Türkiye 3'üncüsü oldu.
Ayrıca 2010 kız takımında Zonguldaklı R.Kumsal Porsuk, Duru Vicdan Böcek, Erva Usluoğlu takım halinde Türkiye 3’ncüsü oldu.
2008 erkek takımında Zonguldaklı Pusat Ş.Kılıç, Baran Köseoğlu, Duhan Demirci Türkiye 3’üncüsü oldu.
2010 Mix bayrak takımında Zonguldaklı A.Tuğra Karalı, R.Kumsal Porsuk) Türkiye 3’ncüsü oldu.
"HEDEFİMİZ AVRUPA DÜNYA HATTA OLİMPİYAT SEVİYELERİNDE SPORCU YETİŞTİRMEK" 
Kocaeli'de alınan başarıdan dolayı Zonguldak Yüzme Kulübü, k sosyal medya hesabından açıklama yaparak şu ifadelere yer verdi:"Sporcularımızı ve antrenörlerimizi hepsini emeklerinden dolayı kutlarız. Yeni tanıştığımız bu branşta hedefimiz yapılabilecek en iyi dereceyi kulübümüz vasıtasıyla Zonguldak a getirmek olacaktır. Hedefimiz Avrupa Dünya hatta Olimpiyat seviyelerinde sporcu yetiştirmek olacaktır. Bu yolda bize desteklerini esirgemeyen Zonguldak Gençlik ve Spor İl Müdürümüz Hakan Ýüksel’e, İlçe müdürümüz Önder Keskin’e, bizi bu branş ile tanıştıran şube müdürümüz İbrahim Açıkgöz ve il temsilcimiz Ayşe Demirel’e, bizi destekleyen güvenen tüm velilerimize teşekkür ederiz”ifadelerine yer verildi.

Editör: TE Bilişim